L

LEUKE RESTAURANTS IN LILLE: 8 x HIER WIL JE ETEN

Frans restaurant Lille - Beste restaurants Lille centrum – Michelin restaurant Lille- Italiaans restaurant Lille – goedkoop eten Lille – Beste restaurant Lille Frankrijk

Op ongeveer twee uur rijden vanaf de Nederlandse grens vind je Lille, ook wel Rijsel of Parijs van het Noorden genoemd. Naast interessante bezienswaardigheden, vind je hier ook gezellige pleintjes en leuke hotspots waar je kunt aanschuiven voor lekker eten. Hieronder vind je x leuke restaurants in Lille.

Van een typisch Frans restaurant en Italiaans tot goedkoop eten in het centrum of juist in een Michelin restaurant: dit zijn de beste restaurants in Lille >

1. Beste restaurants in Lille centrum: Bloempot

Lille ligt in Noord-Frankrijk, echt nét over de grens van België. Dat betekent dat de combo van de Franse en Vlaamse keuken eigenlijk niet zo gek is. Bloempot is zo’n restaurant in het centrum van Lille waar je de rijkdom van de Frans-Vlaamse keuken voorgeschoteld krijgt. Waar de gerechten uitsluitend van lokale en biologische producten zijn gemaakt. Waar je tafelt in een oude schrijnwerkerij, maar het interieur tóch warm en hip is. En waar reserveren een must is doordat dit restaurant in Lille één van de populairste is.

Meer leuke restaurants in Lille >

2. Italiaans restaurant Lille: La Bellezza

Bij Girls Who zijn we dol op de Italiaanse keuken, waar we ook op de wereld zijn. De meiden wie deze liefde delen, kunnen hun hart in Lille ophalen bij het Italiaans restaurant La Bellezza. In het prachtige herenhuis waar het restaurant is gevestigd, proef je de welbekende klassiekers: Napolitaanse pizza, verse pasta’s die bereid zijn volgens het recept van ‘nonna’, Italiaanse borrelplankjes. En eindig je de avond met heerlijke tiramisu.

3. Bocca al Lupo

Een andere Italiaanse restaurant in Lille is Bocca al Lupo. Ook hier schuif je aan voor gerechten uit de authentieke keuken van Italië. En niet zomaar een: hier worden alleen de beste producten voorgeschoteld. Lees frisse kruiden bij je verser dan verse pasta, lokale olijfolie en groenten. En een fijn restaurant in het historisch centrum van Lille.

11 x Leuke activiteiten & bezienswaardigheden in Lille >

4. La Luck

La Luck is een restaurant waar de klassieke spelletjesavonden en lekker eten buitenshuis samenkomen. In een kaliber bruine café met een industriële look, kun je – je gezelschap uitdagen met wel honderden (!) bordspellen. Terwijl je lekkere gerechten van het menu en lekkere drankjes zoals cocktails, biertjes en wijntjes kunt bestellen. Dat is een keertje anders borrelen!

5. La Petite Cour

Je bent in Frankrijk, dus we begrijpen heel goed dat je wil genieten van de lokale keuken. Bij het Frans restaurant La Petite Cour kun je in Lille proeven van Franse klassiekers zoals rundstartaar en kalfribstuk. Of een Vlaamse steak met frietjes (je bent immers op de grens). Ook een aanrader: een kaasplankje met de Franse kazen van chef Philippe Olivier.

Ook leuk! 10 x Franse restaurants in Amsterdam >

6. Chez Raoul Estaminet

Voor wie graag aanschuif bij een Frans restaurant in Lille op een budget, kan goedkoop eten in diverse ‘Estaminets’. Een oud Vlaams woord voor cafés. Chez Raoul is zo’n café waar je voor een redelijke prijs kunt genieten van Noord-Franse stamkroeg gerechten, zoals een potjevleesch, croquettes, beignets. Of lekker voor de mosselen.

7. Maison Meert

Misschien niet echt een restaurant in Lille, maar zeker wel een top plek als je op zoek bent naar een plekje waar je tussen al dat sightseeing even kunt bijkomen. Met een kopje thee en wat lekkers. Enne, vooral dat lekkers kan Meert goed. Ze zijn namelijk niet voor niets één van de beroemdste patissiers van de stad. Je vind hier taartjes net zo mooi als het interieur, flinterdunne wafels met vanille, chocoladetaart met gouden glitters en éclairs. Yum!

8. La Table du Clarance

Even jezelf verwennen met culinaire hoogstandjes? In een herenhuis uit de 18e eeuw vind je het Michel restaurant in Lille La Table du Clarance. Chef Thibaut Gamba en zijn team is hier aan het roer. En presenteert een moderne, genereuze en onderscheidende keuken door verschillende culturen en technieken uit de wereld op je bord. Tel daar het prachtige interieur met antiek houtwerk, intiem bibliotheek of een romantisch tuinterras bij op. En je begrijpt wel waarom dit restaurant zo fijn is.  

En, bij welke beste restaurants in Lille schuif jij aan?

CategoriesFijne Foodspots