W

WK VOETBAL 2022 KIJKEN IN AMSTERDAM: DIT ZIJN DE LEUKSTE PLEKKEN

wk op groot scherm - wk finale kijken in amsterdam - wk finale op groot scherm - plekken om het wk te kijken - wk vrouwenvoetbal kijken - wk kijken kroeg amsterdam - wk kijken in amsterdam - wk wedstrijden groot scherm amsterdam - wk kijken in kroeg waar - hotspots wk kijken

Amsterdam kleurt langzaamaan Oranje. Hebben we er zin in?! Draagt Lee Towers een bril? We maken er ondanks alle rot omstandigheden toch een voetbalfeestje van dit jaar. Dus! Voor wie niet thuis voor de buis wil zitten, vind je hier tips voor de kroegen, pleinen en parken die het WK op groot scherm uitzenden. WK 2022 kijken in Amsterdam? Hier zit je goed.

Het WK is in november 2022 niet uit het Amsterdamse straatbeeld weg te denken. Van beplakte etalages tot volledig oranje straten en supermarkten die volledig met oranje ingrediënten. Het is een feest voor voetballiefhebbers en successupporters! Op de avond van de wedstrijden zijn er natuurlijk talloze plekken om onze leeuwen aan te moedigen. Van Noord tot Sloterplas en van de Jordaan tot het Westerpark: of je nou liever in een bruine kroeg, een hip café of een omgebouwde club voetbal kijkt, in deze selectie zit voor ieder wat wils. Dier kijk je het WK 2022 in Amsterdam op groot scherm!

TIP: de OneLove-band staat voor verbinding en is een statement tegen alle vormen van discriminatie. De spelers mogen ‘m niet dragen (dan krijgen ze een gele kaart), maar wij kunnen ‘m wél dragen, en zo ook een boodschap uitdragen. Hier koop je een One Love band >

WK kijken in Amsterdam West

 • Voor Café Oranje aan de Bilderdijkstraat is het WK natuurlijk één groot feest. Tijdens de wedstrijden van NL toveren zij de kroeg om tot het Oranjecafé en is er geen tekort aan oranje attributen.
 • De wedstrijden op groot scherm kijken in de Pijp? In het moderne bruine café Arie hangen twee schermen én je kunt er voor of na de wedstrijd lekker een happie bestellen.
 • Op dat altijd drukke hoekje vlakbij de Overtoom wordt dit jaar ook het WK uitgezonden. Ajaxfans weten Café Helmers altijd al goed te vinden, en de vaste fans kunnen ook de Oranje wedstrijden checken in deze gezellige kroeg.
 • Zeker zijn van een plek? Bij Bar Baarsch kun je van tevoren reserveren en dat is tijdens Nederland – Argentinië in te kroeg geen overbodige luxe, want er wordt grote drukte verwacht.
 • Bar Bistro Bureau pakt flink uit tijdens de wedstrijden! Je kunt hier de beste plek bemachtigen door een biertafel te reserveren. Wel zo relaxed. Van de aanbetaling van €30 wordt €10 gedoneerd aan Amnesty International en de rest besteed je aan snacks & bier. Goede deal, toch? Een tafel reserveren hóeft overigens niet, je kunt ook gewoon op de bonnefooi binnenlopen en de wedstrijd kijken. Gezelligheid gegarandeerd! (Update: Nederland – Argentinië wordt hier niet uitgezonden)
WK kijken bij Bar Bistro Bureau // Nederland – Argentinië kijken op groot scherm

Voetbal kijken in Amsterdam Centrum

 • Café Tante Roosje aan het Rembrandtplein is er klaar voor! “Alle Oranje wedstrijden LIVE te zien op onze vele beeldschermen.” Kortom: Amsterdamse gezelligheid en een goed zicht op de wedstrijden.
 • Bij Aloha Amsterdam (De Ruijterkade 151) maken ze een klein feestje van de wedstrijd avonden, inclusief volkszanger én DJ na de wedstrijd. Wel even tickets scoren, voor een tientje per stuk.
 • WK wedstrijden kijken in de Jordaan? Dan zit je bij onze favoriet Kat in de Wijngaert (Lindengracht 160) goed. De oude kroeg is de vaste stek van regisseur Eddy Terstall (Ajax) en acteur Cees Geel (PSV), die wie weet juich ze ‘onze jongens’ samen met hen toe.
 • Bij Café Thijssen is het rondom voetbalwedstrijden altijd een drukte van jewelste, dus schuif vroeg aan bij deze gezellige spot aan de Brouwersgracht.

Dit zijn de gezelligste bruine kroegen van Amsterdam >

WK op groot scherm in Amsterdam Zuid

 • In het kleine poppodium en de creatieve broedplaats Cinetol (Tolstraat 182) wordt de zaal op 21, 25 en 29 november omgetoverd tot een oranje bedoeling. De deuren openen om 16:30 en je mag gratis binnenwandelen. Bestel een biertje, pak een snackie en support je favoriete team op het grote doek!
 • Bij Tapmarin (van Woustraat 13) wordt al bijna 50 jaar bloed, zweet en tranen gedeeld door voetballiefhebbers. De pils staat hier in liters koud en de frituurpan draait overuren. Dat zit goed dus, nu nog duimen voor de overwinning!
 • Tijdens EK’s en WK’s wordt StrandZuid (Europaplein 22) bij de RAI omgetoverd tot StrandOranje, dus we gaan er even vanuit dat dat tijdens het WK 2022 weer het geval is. Normaal hangt het scherm buiten boven het water, maar gezien te temperaturen zullen ze een warm alternatief (binnen) bedenken.
 • Bij Café Hans aan de Amstelveenseweg is het altijd gezellig. In de ouderwetse en typische Amsterdamse kroeg moet je wel op tijd zijn voor een goed plekje, want het loopt hier snel vol. Misschien omdat de vaste bezoekers weten dat er gratis hamburgers worden uitgedeeld?

WK 2022 kijken in Amsterdam Oost

 • Bij stadsstrand Kaap Amsterdam (IJdijk 10) zorgen ze dat álle ingrediënten in huis zijn voor een legendarische WK reeks. Een XXL scherm, gratis entree, bitterballen, veel bier: de hele rambam.
 • Voor de ultieme voetbalsfeer kijk je de WK wedstrijden bij Ruk & Pluk (Linnaeusstraat 48), waar echt álles oranje is. In het bruine kroegje is plek voor 150 uitzinnige voetbalfans en het is een populaire voetbal-kijken-hotspot, dus kom niet te laat. Oh, en niet geheel onbelangrijk: tijdens het vorige WK waren de bitterballen hier gratis. Met de inflatie is het nog even afwachten, maar it’s worth the try.

WK kijken in Amsterdam Noord

 • In ‘de gezelligste huiskamer van de Indische Buurt’ wordt ook een potje gevoetbald. Bij de Jonge Admiraal (Javastraat 149) was het Facebook-event al vroeg aangemaakt. Op 21 en 25 november speelt het Nederlands Elftal al om 17:00, dus zorg wel even dat je wat eerder vertrekt van je werk om er op tijd bij te zijn!
 • Ons elftal aanmoedigen in een kerk: wie weet brengt het geluk tijdens Nederland tegen Argentinië. Bij Cometa in de oude Sacramentskerk komen vegan, vintage en voetbal samen: hier wordt het spannend tweedehands meubels terwijl de plantaardige hapjes voorbijkomen.

WK op groot scherm in Amstelveen

Ja ja, ook de Amstelveners kunnen hun club aanmoedigen. Bar Dixie (Stadsplein 54) zorgt voor een groot scherm, gezelligheid en (speciaal)bier.

We blijven deze lijst met leuke plekken om het WK te kijken in Amsterdam aanvullen. Suggesties? Laat het ons weten!

CategoriesWeekend tips