D

DINER TIP: WIJNRESTAURANT MES AMIS IN MAASTRICHT

wijnrestaurant mes amis - wijnrestaruant maastricht - restaurant met goede wijnen maastricht - lamsrack

Culiaire wijnliefhebbers opgelet: heb je binnenkort een tripje Maastricht op de planning staan? Lees en plan dan even mee. Een reservering bij wijnrestaurant Mes Amis is een absolute must voor op jouw diner-agenda.

Gastvrouw en Cuisinier, moeder en zoon

Bij Mes Amis – mijn vrienden, vertaald vanuit het Frans – is dé plek waar regionale culinaire hoogstandjes en locale wijnen elkaar ontmoeten. In het op het oog kleine zaakje (in werkelijkheid is er plek zat, want bovenverdieping) shinen Gastvrouw Annaline Doelen en haar zoon Patron Cuisinier Patriek. Bij hen ben je in goede handen voor een avondje gastronomisch genieten in Maastricht.

Wijn als uitgangspunt

Waar de meeste restaurants hun gerechten als uitgangspunt nemen voor de wijn, doen ze het bij Mes Amis andersom. Zij selecteren eerst de regionale wijnen (yes, allemaal uit Limburg dus) en creëren daarbij verfijnde gerechten met de mooiste producten van lokale leveranciers.

Op die manier stellen zij iedere maand een verrassingsmenu (4 tot 9 gangen) samen dat past bij het seizoen. Denk aan lamsrack in de lente, maar voor de vegetarische gasten is ook een ruim aanbod aan lekkers.

wijnrestaurant mes amis - wijnrestaruant maastricht - restaurant met goede wijnen maastricht

Limburgse verrassingen

Eenmaal aangeschoven begint de avond met een aperitief en amuses. Vervolgens verschijnt het verrassingsmenu op een mooi tempo op tafel. Neem maar van ons aan dat je hier het wijnarrangement bij wil bestellen. Allemaal Limburg en heel verrassend.

Kortom: een avondje genieten van verrassende gerechten met bijpassende wijnen en enorme gastvrijheid terwijl je aan een linnen gedekt tafeltje van het leven aan het genieten bent? Reserveer een tafeltje bij Mes Amis in Maastricht!

Meer te gekke hotspots in Maastricht vind je hier >