1

15 x DE BESTE KERSTFILMS OP NETFLIX (VOLGENS IMDB)

beste kerstfilms netflix - beste kerstfilms - beste kerstfilms op netflix - beste kerstfilms imdb - kerstfilms netflix imdb - netflix tips - kerstfilms tips

Houd jij ook altijd zo van kerstfilms kijken in de wintermaanden? Wij krijgen er namelijk altijd zo’n euforisch kerstgevoel van. Omdat je Home Alone waarschijnlijk al 561 keer gezien hebt, vind je hieronder een lijstje van de beste kerstfilms op Netflix volgens IMDb. We tellen af naar de best scorende kerstfilm!

Opzoek naar dat echte kerstgevoel? Vind hier de beste kerstfilms op Netflix (volgens IMDb) >

15. Christmas Wonderland

Op nummer 15 in het lijstje met beste kerstfilms op Netflix staat deze romantische film. Heidi verliet haar klein dorpje ooit om een beroemde schilder te worden. Ze keert terug naar het kleine Pleasant Valley, omdat ze tijdens de feestdagen op haar neefje en nichtje moet passen. Al snel loopt Heidi een oude vlam tegen het lijf.
IMDb: 6,2

14. The Christmas Chronicles 2

Kate is een tiener die met tegenzin Kerstmis viert met de nieuwe vriend van haar moeder en zijn zoon Jack. Als de mysterieuze Belsnickel dreigt de Noordpool en dus Kerstmis te verwoesten, gaan Kate en Jack mee op een nieuw avontuur met de Kerstman.
IMDb: 6,2

13. How the Grinch Stole Christmas 

De Grinch is een groene, krenterige, onaardige griezel die in een grot op een berg woont. Vanaf Mount Crumpit ziet hij hoe de Who’s van Whoville druk in de weer zijn met de voorbereidingen voor Kerstmis. Omdat hij kerst haat probeert hij er een stokje voor te steken.
IMDb: 6,2

12. Santa & Cie (Sancta & Co)

Het eind van het jaar nadert en alles gaat mis: de 92.000 elfjes die de cadeautjes voor de kinderen maken, worden allemaal ziek. De Kerstman moet vóór kerst een medicijn zien te vinden, maar dat wordt lastig als hij een noodlanding moet maken in Parijs.
IMDb: 6,3

11. A Princess for Christmas

Deze kerstfilm op Netflix gaat over het leven van Jules Day, die op zijn kop staat als ze de zorg voor haar neefje en nichtje op zich neemt. Als Jules de charmante Prins Ashton ontmoet, wordt het verblijf op het kasteel waar ze verblijven een stuk leuker – tot ze zijn verloofde ontmoet..
IMDb: 6,4

10. The Night Before

Drie vrienden houden ieder jaar met kerstavond een reünie, een nacht van losbandigheid en lol. Nu ze tegen volwassenheid aanzitten komt er een einde aan deze traditie. Om het goed af te sluiten gaan ze op zoek naar het ‘Nutcracka bal’, de heilige graal van kerstfeesten.
IMDb: 6,4

J

9. Jingle Jangle: A Christmas Journey

Speelgoeduitvinder Jeronicus Jangle had ooit de mooiste speelgoedwinkel van het land. Totdat zijn leerling hem verraadde en Jeronicus veranderde in een knorrige oude man. Wanneer zijn geniale en opgewekte kleindochter Journey voor de deur staat, verandert zijn leven.
IMDb: 6,6

8. The Polar Express

Op kerstavond wordt een jongen die aan het bestaan van de Kerstman twijfelt wakker door lawaai. Hij kijkt uit het raam en ziet een mega stoomtrein. De trein rijdt richting Noordpool, waar hij samen met enkele andere kinderen de Kerstman persoonlijk zal mogen ontmoeten.
IMDb: 6,6

Kerst vieren tijdens corona: vind hier 18 originele alternatieven >

Vind hier de rest van de beste kerstfilms op Netflix volgens IMDb >

7. The Best Man Holiday

Na vijftien jaar keren Harper, Lance, Quentin, Jordan, Robyn, Mia, Murch, Candy en Shelby terug in de rollen waarmee hun carrière ooit begon. De schoolvrienden zien elkaar na jaren weer tijdens de Kerstdagen en er blijkt weinig veranderd.
IMDb: 6,7

6. The Holiday

The Holiday blijft een van de meest populaire (romantische!) kerstfilms op Netflix. Iris en Amanda zijn twee totaal verschillende vrouwen met totaal verschillende levens. De een woont in een schattige chalet, de andere in Hollywood. Wanhopig op zoek naar een vlucht uit hun leventje, ontmoeten ze elkaar op het internet en besluiten ze, impulsief, van huis te ruilen.
IMDb: 6,9

5. Angela’s Christmas (30 min)

Op nummer 5 in het lijstje met beste Netflix kerstfilms staat de korte film Angela’s Choice. Als de jonge Angela op kerstavond met haar familie naar de kerk gaat, krijgt ze een buitengewoon idee. Het verhaal is gebaseerd op een boek van Frank McCourt. De perfecte (korte) kerstfilm voor kids!
IMDb: 7,0

4. The Christmas Chronicles

Een broer en zus proberen de kerstman te betrappen, maar dreigen daarmee kerstmis voor de hele wereld te verpesten. Als de kerstman de gevangenins in moet, lijkt het feest helemaal voorbij. Een leuke kerstfilm voor de hele fam!
IMDb: 7,1

3. Arthur Christmas

Arthur houdt van alles wat met kerst te maken heeft en is ook nog eens de zoon van de kerstman. Zijn broer Steve heeft het kerstgebeuren de efficiëntie van een militaristische operatie meegegeven, terwijl de kerstman zelf alleen maar dénkt dat hij de boel runt…
IMDb: 7,1

2. BoJack Horseman Christmas Special: Sabrina’s Christmas Wish

Het is Kerstmis en BoJack Horseman wil er niets mee te maken hebben, vooral wanneer Todd op komt dagen met een van BoJacks kerstafleveringen uit de tijd dat hij tv-ster was. Een verhaal over weeskinderen en veel biertjes later is hij misschien wel bereid om zijn mening te veranderen..
IMDb: 7,2

1. Klaus

De beste kerstfilm op Netflix volgens IMDb is Klaus! In deze animatiefilm volg je de falende postbode Jesper. Zijn rijke vader is het zat en stuurt hem op stage: in het afgelegen Smeerensburg moet hij duizenden brieven bezorgen en anders hoeft hij nooit meer terug te komen. Samen met de speelgoedmaker Klaus probeert Jesper de boel te fixen.
IMDb: 8,2
En, welke van deze beste kerstfilms op Netflix (volgens IMDb) ga jij zeker kijken tijdens de feestdagen?

CategoriesChill