W

WIJNWEETJES: 7 x DIT WIST JE NOG NIET OVER WIJN

5 x weetjes over wijn. In dit artikel sommen we vijf dingen op die jij waarschijnlijk nog niet wist over jouw favoriete drankje. Wijnweetjes

Girls Who Drink zullen ongetwijfeld het een en het ander weten over wijn. Maar láng niet alles. Dat mensen een angst voor wijn kunnen hebben bijvoorbeeld, hoe zou dat mogelijk zijn? In dit artikel sommen we 7 dingen op die jij waarschijnlijk nog niet wist over jouw favoriete drankje. Gewoon, omdat het kan!

1. Oenophobia – angst voor wijn

Oe-nowattes?  Jullie zullen het haast niet kunnen geloven, maar dit is dus een ziekte die, als mensen er aan lijden, ze een intenste afkeer of angst tegen wijn hebben. Over waar de ziekte vandaan komt is voor experts nog onduidelijk, en gelukkig hebben er maar heel wijnig mensen last van. Misschien gewoon nog nooit een goede Chardonnay geproefd?

10 x tafel etiquette voor een chique diner >

2. Rood of wit?

Rode wijn wordt van rode druiven gemaakt en witte van witte. Zou je denken. Maar nee, niet helemaal. Witte wijn wordt namelijk uit zowel witte als rode druiven gefabriceerd. En nee, rosé is ook niet per definitie een blend van witte en rode druiven. Goed om te weten, nietwaar?

3. De borsten van..

Wisten jullie dat de vorm van een wijnglas een eerbetoon is aan de vorm van de borsten van Marie Antoinette? Vast niet. Althans, dit is iets wat de Fransen beweren. De Grieken daarentegen claimen juist dat het een soortgelijk eerbetoon, maar dan aan de borsten van Heleen van Troje.

4. Thee met wijnsmaak

Wat als we je zouden vertellen dat je rode wijn kan maken van thee? Niet de lasten (hoofdpijn), maar wel de lusten. Ja, echt. We zeggen je: het kan. Een ultieme cadeautip voor de Girls Who Drink is daarom deze Red Wine Tea.

Wijn na bier geeft plezier? Dit is het echte verhaal erachter >

5. Het steeltje

Je weet waarschijnlijk al dat je een glas wijn niet bij de bolling (de kelk) moet pakken, maar bij het steeltje ervan. Waarom eigenlijk? De belangrijkste reden hiervoor is dat de wijn snel opwarmt wanneer je het glas bij de bolling pakt. En daardoor verandert de smaak van de wijn. Niet doen dus!

6. Vrouwen zijn betere wijnproevers

Ja, echt! Wij zijn niet alleen goed in wijn drinken, maar ook in het proeven ervan! Bij het proeven van wijn draait het namelijk vooral om de geur, en het is genetisch bepaald dat vrouwen nou eenmaal een beter ontwikkelde reukzin hebben.

7. Princes Beatrix

Hoewel je zou denken dat onze oude koningin de wijn-etiquette wel zou kennen, houdt zij haar wijnglas dus wel altijd bij de bolling vast. Misschien kan iemand dit artikeltje even naar haar doorsturen?

Dit is hét cursusboek voor iedere toekomstige vinoloog >

VOLG ONS OP INSTAGRAM!