W

WAT TE DOEN OP SINT MAARTEN: 8 x LEUKE ACTIVITEITEN EN TIPS

Sint Maarten tips

Ben je op zoek naar leuke activiteiten en tips over wat te doen op Sint Maarten? Lees dan snel verder! Er valt heel veel te beleven op dit prachtige Caribische eiland. Het heeft zowel een Nederlands als een Frans deel en al in ruim 9 uurtjes vlieg je vanuit Nederland naar Sint Maarten. Ontdek het onderwaterleven, spot vliegtuigen op Maho Beach en geniet van hét eilanddrankje Guavaberry Colada. GIRLS WHO geeft je 8 x tips.

Wat te doen op Sint Maarten? Hieronder vind je leuke activiteiten tips >

1. Verken het eiland op de fiets

Hoe leuk is dat? In de zon, op je fiets het eiland verkennen? Samen met gids ga je op pad en leer je alles over de rijke geschiedenis van Sint Maarten. Je fietst langs de mooiste highlights, historische locaties en belangrijke monumenten. Tijdens de tour verken je ook de hoofdstad (Philipsburg) en kun je de mooiste plaatjes schieten van fantastische uitzichten. Deze tour boeken? Dat kan gemakkelijk hier >

Wat te doen op Sint Maarten tips >

2. Spot vliegtuigen op Maho Beach

Misschien wel één van de beste plekken ter wereld om vliegtuigen te spotten: Maho Beach. De luchthaven ligt letterlijk achter dit strand, waardoor de vliegtuigen laag over het strand vliegen om te landen en op te stijgen. Wanneer je op het strand bent, lijkt het alsof je ze kan aanraken. Check van te voren even wanneer de grote vluchten binnenkomen, je weet niet wat je hoort en ziet!

3. Geniet van hét eiland drankje Guavaberry Colada

Vroeger werd dit drankje vooral thuis gemaakt door de locals, maar sinds 1985 gebrouwen in de Nederlandse hoofdstad van Sint Maarten. Waar je ook op het eiland bent, je ziet overal flessen met Guavaberry Colada staan. Mooie zonsondergang? Probeer het drankje eens op de terrasjes!

Ook leuk: tijdens deze (begeleide) tour leer je het nachtleven op Sint Maarten kennen en ga je langs de beste barretjes (met onder andere ook Guavaberry Colada).

Lees hier meer over 8 x leuke hotels op Sint Maarten >

4. Ontdek het onderwaterleven van Sint Maarten

Sint Maarten staat bekend om zijn mooie onderwaterleven. Dat betekent maar een ding: duiken en snorkelen! De felblauwe zee, de tropische vissen en het gekleurde koraal: een must om te ontdekken tijdens je vakantie. Vanaf Little Bay Beach kun je gewoon het water inlopen om prachtig te gaan snorkelen. Liever met gids op pad? Boek dan hier een tour >

Lees hieronder verder over wat te doen op Sint Maarten >

5. Ga strandhoppen op Sint Maarten

Wist je dat Sint Maarten wel 37 stranden heeft? Je hebt er dus genoeg om te ontdekken! Het leukste is om een auto te huren en het eiland rond te gaan. Op zowel het Nederlandse als het Franse gedeelte vind je hele mooie plekjes om een paar uurtjes te vertoeven. Onze tips: sla vooral Grand Case en Mullet Bay niet over! Als je dan toch bij Mullet Bay bent, drink even een drankje bij Da Waterhole. Enjoy!

Tekst gaat hieronder verder >

6. Wandel door Philipsburg

De gezellige kustplaats en hoofdstad van Sint Maarten is zeker een bezoekje waard tijdens je reis. Wandel op je gemak door de stad, koop leuke souvenirs en vergeet niet om een fles Guavaberry te kopen voor thuis. Uitgewandeld? Plof dan neer op het lange strand Great Bay Beach, waar je heel veel leuke tentjes vindt.

7. Ga ziplinen op de steilste zipline ter wereld

Ja, je leest het goed. Je kunt op Sint Maarten ziplinen op de steilste zipline ter wereld! Op grote hoogte geniet je al vliegend van het uitzicht, terwijl de adrenaline door je lichaam giert. Hier boek je een zipline tocht >

8. Verblijf een dag bij Loterie Farm

Aan de Franse kant van Sint Maarten vind je één van onze favorieten plekjes van het hele eiland: Loterie Farm. Dit kleine paradijsje ligt midden in het groen en geeft fijne, verkoelende zwembaden. Je kunt bedden en hutjes reserveren en genieten van een heerlijk menu. Het kost wat, maar dan heb je ook zeker wat. In de weekenden worden regelmatig pool parties georganiseerd. We like! Meer informatie vind je hier >

En, wanneer ga jij een bezoekje brengen aan Sint Maarten?

CategoriesReistips