W

WAT TE DOEN OP DE MALEDIVEN? 10 x BIJZONDERE ACTIVITEITEN

malediven to do - wat te doen op de malediven - activiteiten malediven - bezienswaardigheden malediven - duiken malediven - tenzing travel

Een trip naar de eilandgroep van je dromen geboekt? Voor wie het meeste uit deze bijzondere reis naar de Malediven wilt halen hebben wij in dit artikel een aantal bijzondere activiteiten op de Malediven onder elkaar gezet. Van onder water koekeloeren tot de lichtjeszee bewonderen. Genoeg redenen om deze bestemming op je bucketlist te zetten. Dit is er te doen op de Malediven >

1. Zonsondergang kijken aan de lichtjeszee

Wat? Lichtjeszee? Yes, op de Malediven heb je namelijk een stuk zee met daarin ontelbaar veel bioluminescentie plankton, wat met andere woorden een soort ‘glow in the dark’ plankton is. Deze lichten op als de zon onder gaat, dus deze twee natuurlijke bezienswaardigheden kun je goed met elkaar combineren!

2. Bezoek de vrolijke huisjes

We zien ze vaak voorbij komen: vakantiefoto’s waarbij de vakantieganger poseert voor een kleurrijk huisje. Voor zo’n gezellige shoot ben je ook op de Malediven op het juiste adres. De kleurige winkeltjes vind je op Maafushi, een van de grootste eilanden van de Malediven.

3. Slaap in een droomresort

Een vakantie naar de Malediven geboekt? Dan hoort hier natuurlijk een schitterende accommodatie bij. Op de Malediven is dat gelukkige niet zo lastig te vinden, want je vindt er een groot aanbod aan droomresorts en villa’s. In veel gevallen mag het wat kosten, maar dan heb je ook absoluut wat.

Meer bijzondere activiteiten op de Maledieven vind je onder de foto >

malediven to do - wat te doen op de malediven - activiteiten malediven - bezienswaardigheden malediven - duiken malediven - tenzing travel

4. Maak een boottrip

Veel resorts hebben een eigen bootje waarmee ze leuke trips aanbieden voor hun gasten. Een van de meest romantische boottochten maak je net voor zonsondergang, waarbij je kan zien hoe de oranje-gele gloed van de zon zich over de zee verspreidt en achter de horizon verdwijnt. Wie weet zie je nog wat dolfijnen verschijnen. Dat rijmt!

5. Ga zwemmen met walvishaaien

Als je de Malediven bezoekt moet een van je to do’s eigenlijk wel een middag duiken zijn.  De perfecte plek dit te doen is bij Maaya Thila. Dit is namelijk een van de meest indrukwekkende plekken op onze aardbodem om met walvishaaien te zwemmen. Nee, dat is niet eng!

6. ..en met roggen!

Als je een middag gaat duiken, ga dan zeker op zoek naar de massa’s roggen die op sommige plekken in de zee te vinden zijn. De Manta Ray roggen die je hier tegenkomt zijn de grootste roggen op aarde. Heel bijzonder dus!

Belangrijk: de dieren en het koraalrif rondom de Malediven worden ernstig bedreigd, dus naast het feit dat je snel moet zijn met het plannen van je trip, moet je er ook vooral vanaf blijven.

7. Pluk je eigen fruit

Verser dan eigen geplukt fruit op de Malediven ga je het niet vinden. Vanwege het tropische klimaat vind je op de Malediven heel veel verschillende fruitsoorten. Die kun je kopen op de markt in Malé – de hoofdstad van de Malediven – maar zelf aan een boom rammelen om het fruit te pakken te krijgen is misschien nóg leuker.

Meer tips voor wat te doen op de Maledieven vind je onder de foto >

malediven to do - wat te doen op de malediven - activiteiten malediven - bezienswaardigheden malediven - duiken malediven - tenzing travel

8. Bezoek de Koraaleilanden

Op de Malediven vind je prachtige atollen. Dat zijn ringvormige eilanden met een specifieke ontstaansgeschiedenis. Omdat ze gefundeerd op koraal worden ze ook wel koraaleilanden genoemd. Er zijn op de Malediven 26 atollen te bezoeken. Zoals Baa Atoll, tevens de thuisbasis van de mooiste resorts ter wereld.

9. Ontspan met yoga en meditatie

Yoga retraites worden steeds populairder op de Malediven. Dat kan bijna ook niet anders met  het rustige water, de gouden zonsondergangen, frisse zeebries en de witte zandstranden. Dit zijn de ideale omstandigheden om je lichaam en je geest weer op te laden. Steeds meer resorts bieden dan ook yogalessen aan, dus check zeker op jouw accommodatie dit ook heeft!

10. Bewonder de moskee

Weinig mensen weten dat bijna alle inwoners van de Malediven moslim zijn. Daarom vind je op de eilandgroep prachtige moskees, waarvan de Grote Vrijdagsmoskee in Malé er een van is. Deze moskee is absoluut een bezoekje waard. In het witte gebouw zit veel goud verwerkt en de gouden koepel schittert als geen ander.

En, wanneer plan jij een droomreis richting de Malediven?

CategoriesAzië