W

WAT TE DOEN IN HAARLEM? 15 x LEUKE ACTIVITEITEN IN EN RONDOM DE STAD

haarlem - spaarne - wat te doen in haarlem - city guide - gids haarlem

Haarlem is een van de gezelligste steden van Nederland. Deze bruisende stad barst van de restaurants, leuke winkels, architectuur en activiteiten. Maar je moet nét even weten waar je moet zijn. Daarom delen wij de leukste bezigheden voor een gezellige dag in Haarlem.

Vraag je je af wat te doen in Haarlem? Van musea en wandelingen tot actieve uitjes en hotspots, dit zijn onze tips voor activiteiten in Haarlem >

Activiteiten in Haarlem

Bewandel de Hofjesroute – Ga je op vrijdag naar Haarlem, dan kun je onder begeleiding van een gids een hofjesroute lopen. Haarlem heeft veel hofjes en in de meeste ervan wonen nog steeds mensen. De gids vertelt je over de geschiedenis en je mag van dichtbij kijken. Je kunt de route ook zelf lopen maar let op: je mag niet zomaar elk hofje in lopen.

Plan een verwenmiddag – Altijd leuk als je een dagje of weekendje weg bent: naar de spa! Pedicured, gezichtsbehandelingen, massages – bij onze favoriet Five City Spa ben je in goede handen. Ook leuk om cadeau te geven trouwens (ze verkopen gift vouchers), aan je partner bijvoorbeeld (ze doen hier ook aan duo massages!)

Bezoek Van der Pigge – Deze drogisterij is al eeuwenoud en liet zich niet wegjagen door de V&D. Buiten dat het kleine pand er super mooi uitziet, verkopen ze binnen nog hun spullen op de ouderwetse manier. Sommige oliën verkopen ze nog uit de grote houten vaten, waaronder de bekende Haarlemmer Olie.

Ook verschillende kruiden, specerijen en andere producten die men vroeger bij de drogist verkocht vind je er nog in de houten bakjes en lades. Daarnaast vind je er ook moderne medicatie en luxeproducten.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Van Der Pigge (@vanderpigge) op

Suppen over het Spaarne – Zin in iets sportiefs? Ga dan suppen! Je kan dit doen over het Spaarne, maar ook door de grachten van de stad. Je komt dan langs verschillende plekken en ontdekt zo Haarlem op een super originele manier. Naast een georganiseerde tour kun je ook gewoon lessen nemen of zelf op ontdekkingsreis gaan. Natuurlijk kan je daar lekkere spierpijn voor terug verwachten de volgende dag maar dat is het meer dan waard!

Musea in Haarlem

Het Frans Hals Museum & De Hallen – Deze twee vormen samen het vernieuwde Frans Hals Museum: één museum op twee locaties. Hier ontmoeten oude en nieuwe kunst elkaar.

Het Dolhuys – Dit museum in Haarlem is iets minder bekend, maar ze noemen zich het ‘museum van de geest’ en gaat voornamelijk over alles wat met je psyche te maken heeft. (Vanaf 1 april 2019 is het Dolhuys voor ongeveer een jaar gesloten vanwege renovatie werkzaamheden.)

Het Teylers Museum – Teylers Museum is het eerste en oudste museum van Nederland in Haarlem. Hier kom je meer te weten over kunst, wetenschap en geschiedenis.

Culinair genieten in Haarlem

Naast alle leuke activiteiten in Haarlem moet er natuurlijk ook gegeten worden. Gelukkig is er aan leuke restaurants in Haarlem zeker geen gebrek, waardoor je waarschijnlijk al snel last krijgt van keuzestress.

Om het je makkelijk te maken hebben wij een lijstje met leuke hotspots in Haarlem al voor je op een rijtje gezet. Vind ze hier! Als je op vrijdag of zaterdag in de stad bent is het echt een must om te reserveren.

Wat te doen in Haarlem // Activiteiten Haarlem // City Guide Haarlem // Uitgaan in Haarlem // Eten in Haarlem

Borrelen in Haarlem

Van bruin café tot hippe kroeg: in deze bourgondische stad ben je voor een borrel aan het juiste adres. Wist je bijvoorbeeld dat Haarlem de meeste vermeldingen heeft in de café top 100? Uitgebreid borrelen, even een borrel op een terras, een speciaalbiertje in een bruine kroeg of een cocktail in een fancy bar. Hier moet je zijn voor een drankje in Haarlem > 

Uitgaan in Haarlem

Het Patronaat – Patronaat is een van de tien grote poppodia in het clubcircuit van Nederland en werd in 2014 verkozen tot ‘Beste Podium’ in Nederland. Check de agenda en plan je avond uit!

XO – Op vrijdag- en zaterdagavond is het één groot feest in deze club (wat overdag een café-restaurant is). Hier vind je elk weekend een andere DJ of leuke live act.

Café Stiel’s – Al bijna 20 jaar is dit het livemuziek café van Haarlem. Van zondag tot vrijdag spelen ze hier livemuziek. In het weekend wordt het podium omgetoverd tot dansvloer en dans je hier op de beste soul, hiphop en rock muziek van de laatste 30 jaar.

Du Theatre – Dit is een gezellig bruin café in het centrum van Haarlem. ‘De Du’ zoals de meeste bezoekers het noemen, is een klein, stoer, druk en lekker gek maar super sfeervol café. Elke eerste en derde donderdag van de maand kun je meedoen aan ‘du quiz’.

Dit zijn de leukste kroegen en bars in Haarlem >

Polobar – Een café waar je rustig een borreltje kan drinken maar ook een goed feestje kunt bouwen. Hier dans je op muziek uit de 70 & 80-er jaren maar zeker ook op moderne hits.

Café Studio – Dit grote bruine café met twaalf bieren van de tap bevind zich aan de Grote Markt in het hartje van het centrum. Naast het café met terras beschikt Studio over een zaal op de eerste etage. In het weekend kan je beneden en boven een dansje wagen tot in de late uurtjes!

Met deze tips heb je sowieso een geslaagd weekend in Haarlem. Wat zet jij op de planning?

CategoriesNederland