G

GIRLS WHO TIP: WINTER OP VUURTORENEILAND

vuurtoreneiland - vuurtoreneiland amsterdam - vuurtoreneiland winter - vuurtoreneiland reserveren - bijzonder uit eten nederland - bijzonder uit eten amsterdam - restaurants amsterdam - vuurtoreneiland restaurant

Een lunch of diner op Vuurtoreneiland is een culinaire droom voor Girls Who Eat. In de winter eet je hier heel bijzonder in de bunkers (een voormalige kazerne) en dit moet zeker op jouw bucketlist! Hieronder vind je alles wat je hierover moet weten.

Vind hier alles over winter op Vuurtoreneiland in Amsterdam > 

In de koudere maanden (oktober t/m midden mei) eet je op Vuurtoreneiland in het Winterrestaurant in het fort, en zoek je intimiteit en warmte op, met een haardvuur en dekens. De tocht met de veerboot naar het eiland is knus en voelt als een varende bruine kroeg. Daarnaast is het eten op Vuurtoreneiland echt net zo spectaculair als de locatie.

Wil je meer informatie over Vuurtoreneiland? Vind hier alles wat je moet weten >

Wintereditie

Vuurtoreneiland in de winter is verstild en ruig. Donkerte, de vuurtoren, geluiden van vogels in de verte. In de bomvrije kazerne waar vroeger 90 manschappen gelegerd waren om de hoofdstad te beschermen tegen Pruisische invallen bevind zicht nu het winterrestaurant. Met een deken, kaars en haardvuur is de sfeer super fijn en intiem.

De Keuken

De keuken is net als in 1893 volledig houtgestookt, er wordt gekookt naar het koudere karakter van het seizoen. Wintergroenten en in de zomer ingemaakte groenten zijn moeilijker te vinden en daarom ligt de nadruk meer op vlees en vis. Stoven, grillen, rook en vuur vormen hierbij de heerlijke smaken. Het eten is uitgebreid en geeft ruimte voor een goed gesprek, verdieping en intiem samen zijn.

vuurtoreneiland - vuurtoreneiland amsterdam - vuurtoreneiland winter - vuurtoreneiland reserveren - bijzonder uit eten nederland - bijzonder uit eten amsterdam - restaurants amsterdam - vuurtoreneiland restaurant

De Rekening

Voor een perfecte culinaire lunch of diner op Vuurtoreneiland betaal je natuurlijk niet niks. Een diner kost €90 per persoon, en een lunch €82,50. Dat is inclusief de boottocht, toegang tot het eiland, hapjes op de boot, 6-gangen menu en zoet op de terugweg. En exclusief wijnen en dranken. Bij reservering betaal je boot en menu vooruit, de dranken rekenen ze op de terugweg met je af.

Dagelijks is er een op het menu afgestemd wijnarrangement €40, maar je kan ook zelf wijn uitzoeken in de uitgebreide wijnkelder. Ook als je geen wijn drinkt doen ze graag hun best met bijzondere biertjes en een groot aanbod aan verse ambachtelijke sappen, kefir & kombucha. 
En, wanneer schuif jij aan (nadat je op tijd gereserveerd hebt) in de winter op Vuurtoreneiland in Amsterdam?

CategoriesWeekend tips