DRINK / Recepten & Trends

9 x DE VOORDELEN VAN EEN ALCOHOLVRIJE MAAND

Na de feestdagen is het voor steeds meer mensen tijd voor Dry January. Of je het nieuwe jaar nou goed wilt beginnen of midden in het jaar kiest voor een alcoholvrije maand: het is dit nooit een slecht idee. Dit zijn de voordelen van een maand geen alcohol.

Want zoals we eigenlijk allemaal wel weten: alcohol is helemaal niet zo gezond voor ons. Hieronder vind je wat de voordelen zijn van een alcoholvrije maand >

1. Buikspieren

Abs are made in the kitchen en zeker niet in de kroeg. Ondanks dat we zo kunnen genieten van die heerlijke wijntjes en cocktails vinden we het ook erg belangrijk om mooi in shape te zijn. Het is dus goed voor de lijn om die alcoholvrije maand in te lassen en daarnaast is de kans dat jij met een kater naar de sportschool gaat vrij klein.

2. Meer energie

Je zult merken dat je je echt fitter voelt als je een maand niet drinkt. Je skipt de katers en je lichaam houd meer energie over.  Dit zorgt ervoor dat je waarschijnlijk meer zult ondernemen. Ook krijg je een beter weerstand wat er weer voor zorgt dat je minder snel ziek wordt.

Vind hier 6 x de beste tips om Dry January makkelijk door te komen > 

3. Diepere slaap

Iedereen weet dat genoeg slaap belangrijk is Hoewel het soms lijkt het misschien alsof je juist goed slaapt door alcohol, is het tegendeel waar. Het helpt je wel om sneller in slaap te vallen, maar het verstoort je de diepe slaap waardoor je uiteindelijk niet goed uitrust. In een alcoholvrije maand wordt je dus zeker meer uitgerust wakker.4. De Portemonnee

We weten natuurlijk allemaal dat hoe meer alcohol er in jouw drankje zit, hoe duurder deze wordt. Na een paar drankjes in de kroeg denken we al vaak niet meer aan onze portemonnee en schrikken we de volgende dag vaak als we op onze bankrekening kijken. Je zult zien dat je meer geld overhoudt als je in plaats van cocktails bijvoorbeeld spa rood bestelt.

Ook handig! Met deze simpele check kan je in 2020 heel veel geld besparen >

5. Betere Reputatie

Waarschijnlijk heb je je wel eens schuldig gemaakt aan (een beetje) beschamend gedrag terwijl je een paar drankjes op had. Of dit nou net iets te hard schreeuwen in een restaurant was of een dronken bericht sturen naar een ‘onhandig’ persoon, later komt de spijt. In deze maand is de kans vele malen kleiner dat dit gebeurd of kun je in iedere geval de alcohol niet de schuld meer geven…

6. Overschot aan vitamines

Alcohol vermindert de opname van vitamines en we weten natuurlijk allemaal dat we vitamines nodig hebben. Go alcoholvrije maand!

Het nieuwe jaar gezond beginnen? Vind hier 10  gezonde en lekkere recepten > 

7. Goed voor je lever

Die hoeft nu geen overuren te draaien om al die drankjes uit je systeem te halen en kan zich richten op de overige reiniging van je lichaam. Alcohol krijgt bij de afbraak van gifstoffen namelijk altijd voorrang bij de lever.

8. Een mooie huid

Je lever kan misschien niet alles verwerken wat je hebt gedronken en daardoor komen er gifstoffen voor een deel in je huid terecht, wat kan leiden tot pukkeltjes, onzuiverheden en een grauwe huid. Kijk maar eens hoe mooi jouw huidje straalt na een maand geen alcohol.

De eerste alcoholvrije bar van Nederland is geopend >

9. Je Ruggengraat

Jouw ruggengraat wordt met elk glas slapper en slapper. Je kunt geen nee meer zeggen tegen mix drankjes vol suiker en die vette hap van de snackbar. Daarnaast was je waarschijnlijk allang vergeten dat je het niet te laat zou maken vandaag. Probeer tijdens deze alcoholvrije maand dus eens een alcoholvrije cocktail in een (alcoholvrije) bar en ontwikkel een sterke ruggengraat.

Ben jij al geïnspireerd om een alcoholvrije maand in te lassen?Gerelateerde artikelen