V

Vitamines kopen? 6 dingen om op te letten

Vitamines kopen? 6 dingen om op te letten

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat het belangrijk is om je lichaam gezond te houden. Dit doe je onder meer door voldoende vitamines binnen te krijgen. De meeste mensen lukt dit door middel van gezond eten, maar dit lukt niet iedereen. Gelukkig zijn er ook andere manieren, want je kunt voedingssupplementen met vitamines kopen. Ben je benieuwd of dit iets voor jou is? Koop dan niet lukraak vitamines, maar houd rekening met de volgende 6 aandachtspunten.

Vitamines kopen? 6 dingen om op te letten >

1. Ingrediënten

Wil je supplementen met vitamines kopen? Dan heb je misschien de neiging om het eerste beste product te kopen dat de vitamines bevat waar je een tekort aan hebt. Doe dit nooit zonder naar de ingrediënten te kijken. Hiervoor kun je het beste de bijsluiter goed doorlezen. Kies het liefst voor vitamines met zuivere ingrediënten en laat producten met onnodige toevoegingen en vulstoffen links liggen.

2. Vorm

Bij voedingssupplementen wordt onderscheid gemaakt tussen een natuurlijke en synthetische vorm. Vitamine B12 kopen in natuurlijke vorm heeft de voorkeur. Dit komt doordat je lichaam deze voedingsstoffen beter opneemt. Als het supplement voedingsstoffen in synthetische vorm bevat, moet je lichaam dit eerst omzetten. Hierdoor duurt het niet alleen langer voordat de stof wordt opgenomen, maar gaat ook een deel van de stof verloren.

Vitamines kopen? 6 dingen om op te letten >

3. Dosering

Voordat je aan voedingssupplementen begint, moet je weten dat het niet goed is voor je lichaam om structureel een te grote hoeveelheid van bepaalde voedingsstoffen binnen te krijgen. Let daarom ook op de dosering voordat je vitamines koopt. Vergelijk deze vervolgens met de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid (ADH) van de betreffende vitamine. Gebruik het supplement alleen als de dosering binnen de gestelde grenzen valt.

4. Merk

Er zijn talloze merken die voedingssupplementen op de markt brengen. Dit ontdek je snel genoeg als je hier online naar zoekt. Ondanks dat je misschien niet veel waarde hecht aan merken, is het bij vitamines kopen wel verstandig om hier rekening mee te houden. Sommige voedingssupplementen van bepaalde merken kunnen minder goed werken. Dit kan bijvoorbeeld liggen aan de dosering of aan de vulstoffen van het desbetreffende supplement. Om dit van de buitenkant in te kunnen schatten, bekijk je de ingrediëntenlijst of lees je de bijsluiter door.

5. Keurmerken

Heb je een voedingssupplementen gevonden met de vitamines die je nodig hebt, maar twijfel je of dit het beste supplement is? Zoek dan uit of deze getest en/of gecertificeerd is door een onafhankelijke instantie. MSC, EMAS, FSC, HACCP en NZVT zijn voorbeelden van onafhankelijke keurmerken. Bekijk ook altijd  of een keurmerk onafhankelijk is of niet, want ook dit kan invloed hebben op jouw aankoopbeslissing.

6. Prijs

Tot slot is de prijs een belangrijk aandachtspunt als je op zoek bent naar voedingssupplementen met vitamines. Je wilt immers niet onnodig veel betalen voor dit product. Het is logisch dat je op de prijs let, maar laat je hier niet te veel door leiden.l. Baseer je keuze daarom liever op de kwaliteit in plaats van de prijs.

* Vitamines kopen? 6 dingen om op te letten > dit is een partnerbericht

CategoriesNiet gecategoriseerd