V

VIS RESTAURANTS IN UTRECHT: 5 x HOTSPOTS

Vis restaurants Utrecht - Bete vis restaurants Utrecht - Oesters eten in Utrecht

Zin om te genieten van lekkere visgerechten in één van de leukste steden van Nederland? Dat komt goed uit, vis restaurants in Utrecht genoeg namelijk! Bij deze leuke adressen kun je een tafeltje reserveren om heerlijke oesters, visplanken en andere hapjes te bestellen, met een lekker wijntje of cocktail erbij uiteraard. Dit zijn 5 x de leukste vis restaurants in Utrecht!

Op zoek naar de beste vis restaurants in Utrecht? Dit zijn ze >

1. Visrestaurant in Utrecht centrum: Vis & Meer

In de Drieharingenstraat in Utrecht (hoe toevallig, die straatnaam) kun je overheerlijke visgerechten bestellen bij Restaurant Vis & Meer. Tartaar van zeebaars, verse coquilles, pasta vongole met peterselie en rode peper, kwijl jij ook al? Je kunt het hier allemaal bestellen, of ga voor Franse of Zeeuwse oesters met een glas witte wijn. Al kun je hier ook overheerlijke cocktails bestellen, die minstens zo goed bij de visgerechten passen! Deze behoort in ieder geval zeker tot de beste vis restaurants in Utrecht!

2. Sea Salt Saloon: Visrestaurant in Utrecht met shared dining

Diep in het centrum van Utrecht vind je de Sea Salt Saloon, “Dé visbistro van Utrecht”, volgens de eigenaren. “zonder gedoe en poespas genieten van het beste van vis, schaal en schelp”. Klinkt goed toch! Bestel hier vooral een selectie van de kleine hapjes van de kaart, om met je tafelgasten te delen. Aanrader: je kunt hier een hele vis bestellen om te delen, ideaal om te kiezen naast de lekkere hapjes die (als het goed is) al op tafel staan.

3. The Seafood Bar: etagères met verse vis

Op een minder gezellige locatie maar wel op een hele praktische, namelijk op het Stationsplein van Utrecht Centraal, kun je neerstrijken bij The Seafood Bar. De iconische visbar, die je al van een aantal vestigingen in Amsterdam zou kunnen kennen, is dé plek voor visgerechten in Utrecht. Je kunt hier een lekker hoofdgerecht bestellen, maar eigenlijk moet je hier gaan voor de ‘fruits de mer’-etagère, om van alles iets te kunnen proeven. Bestel er vooral een frisse bloody mary (mét bijbehorende oester) bij!

4. Visrestaurant in Utrecht voor de snelle hap: Friet & Visje

Op zoek naar goede vis restaurants in Utrecht die meer bedoeld zijn voor een snelle hap? Bezoek dan Friet & Visje op het Willem van Noortplein! “De beste kibbeling van Utrecht”, volgens échte locals. “Ruime porties, lekkere kruiden en veel keuze uit originele sauzen”, wat wil je nog meer! Ideaal voor wie haast heeft maar tóch wil proeven van de beste visrestaurants die Utrecht te bieden heeft! Zoek een bankje in de buurt en geniet.

5. De Goedheyd, visrestaurant in Utrecht centrum

Op loopafstand van de Domtoren vind je het klassieke restaurant De Goedheyd, hét restaurant in Utrecht voor Franse visgerechten. Hier bestel je geen voor- en hoofdgerecht maar kies je voor één van de verassingsmenu’s: 3 gangen voor €54,- of 4 gangen €64,-. Wát je voorgeschoteld krijgt weet je dus niet, maar dat het overheerlijk zal zijn én dat er vooral gerechten met vis bij zitten, is een gegeven. Ook handig om te weten, er is hier de mogelijkheid om te kiezen voor een bijpassend wijnarrangement!

En, bij welke van deze vis restaurants in Utrecht reserveer jij een tafeltje?

Bron omslagfoto: The Seafood Bar

CategoriesFijne Foodspots