V

VET! ZWEDEN HEEFT OPENLUCHTBARS ÍN DE NATUUR

Hotspots in de natuur zweden - zweden tips - grootste openluchtrestaurants - uniek cocktails drinken in Zweden - Zweden hotspots - openluchtbars in Zweden

Als we al niet genoeg redenen hadden om het mooie Zweden te bezoeken, hebben we dat nu wel! Tussen bosrijke landschappen, stranden & mooie meren staan prachtige openluchtbars. Waar je écht verse cocktails kunt drinken. Dus, ehm.. Vliegticket naar Zweden please?

Hoe tof! Zweden heeft openluchtbars ín de natuur. Hier lees je meer >

Zweden op een unieke manier ontdekken

In de zomer van 2021 besloot het Scandinavische land de deuren te openen van de grootste openluchtbar in Europa:The Drinkable Country”. Op maar liefst 16 verschillende gebieden in Zweden worden leuke restaurants omgeruild voor mooi gedekte tafels in de buitenlucht. En, kun je genieten van écht vers bereide cocktails en hapjes.

De locaties variëren van de zuidelijkste stranden tot de bergtoppen in het Arctische Noorden. Hierdoor heeft elke openluchtbar een andere, eigenaardige sfeer en verschillende producten. Zo is van bar naar bar hoppen een unieke manier om Zweden te ontdekken!

Ook leuk! Dit zijn de 10 x mooiste restaurants ter wereld >

Maar er is meer…

De Zweedse natuur biedt een sensationeel smaakpalet, perfect voor het mixen van fantastische drankjes. Aan de hand van lokale ingrediënten rondom de bars & de verschillende seizoenen, zijn er creatieve drankrecepten ontwikkeld voor jou om te proberen. Dit betekent dat de verschillende openluchtbars in Zweden niet alleen op adembenemende locaties liggen, ook kun je bij elke bar de Zweedse natuur op een smaakvolle manier verkennen.

Écht verse cocktails

Voor de cocktails mag je zelf de handen uit de mouw steken. Het is namelijk de bedoeling dat je de lokale ingrediënten rondom de bars zelf bijeen raapt. Overhandig deze aan de bartender, die de cocktails voor jou klaar shaket. Terwijl jij ondertussen alvast aanschuift aan de mooi gedekte tafels, midden in de natuur. Lokaler, verser en unieker ga je het niet krijgen!

En, volgt Nederland?

Of ons kikkerlandje volgt met deze toffe openluchtbars in de natuur, valt te betwisten. Zweden heeft namelijk een wet genaamd “Allemansrätten, wat betekent dat je overal in de natuur mag wildkamperen én producten mag plukken. In Nederland gaat dit allemaal wat lastiger, waardoor je ‘niet even zomaar’ een restaurant in de natuur kunt zetten. Maar, wie weet!

Dus, vliegticket naar Zweden om deze toffe openluchtbars in de natuur uit te proberen?

CategoriesEuropa