V

VERBORGEN PARELS IN AMSTERDAM: DEZE MOOIE PLEKKEN WIL JE EEN KEER BEZOCHT HEBBEN

verborgen parels amsterdam - afgelegen plekken amsterdam - mooie plekken amsterdam

Amsterdam is een populaire toeristische bestemming met veel bekende bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum en de grachten. Maar de stad heeft ook vele verborgen parels die de moeite waard zijn om te ontdekken. In deze gids delen we 12 tips voor mensen die willen ontdekken wat Amsterdam te bieden heeft, buiten de gebaande paden.

Klaar met de gebaande paden en toeristische trekpleisters en op zoek naar de verborgen parels in Amsterdam? Hier vind je 5 afgelegen plekken in Amsterdam om eens te bezoeken >

1. Bezoek het Begijnhof Het Begijnhof

Dit is een historisch hofje in het hart van Amsterdam, dat al meer dan 700 jaar bestaat. Het is een prachtige plek om te wandelen, met een hele rustige tuin en kleine huisjes. Het Begijnhof in Amsterdam is het enige hofje dat stamt uit het middeleeuwse Amsterdam, gelegen binnen het Singel. Vergeet niet naar het Heilig Hartbeeld op zoek te gaan binnen dit hofje!

En als je hier toch bent, bezoek dan ook het Begijnhofmuseum. Dit museum vertelt het verhaal van de Begijnen, een groep vrouwen die in de middeleeuwen in hofjes woonden en een leven van gebed en werk leidden. Erg interessant!

Wandeltip: maar een street art speurtocht door de prachtige Jordaan >

2. Ga naar de Oudemanhuispoort

De Oudemanhuispoort is een historisch gebouw met een prachtige binnenplaats, dat dateert uit de 17e eeuw. Het is een verborgen juweel in het hart van de stad, met oude boekenwinkels en gezellige eettentjes. De boekwinkels zijn voornamelijk gevestigd in de ondergrond van het gebouw en zijn toegankelijk via de trap naar beneden. Hier kun je terecht voor tweedehands boeken, oude kaarten, prentbriefkaarten, foto’s en ansichtkaarten.

Meer afgelegen en rustige plekken in Amsterdam vind je onder de foto >

Meer verborgen parels in Amsterdam >

3. Ga naar de Oudekerkstoren

De Oudekerkstoren is een prachtige gotische toren in het hart van Amsterdam, die vaak wordt overgeslagen door toeristen. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad en de toren is geopend voor publiek, waar je de trap naar boven kan beklimmen voor een uitzicht dat iedere traptrede waard is. De toren is gebouwd in de 14e eeuw en was oorspronkelijk onderdeel van een kerkgebouw. Het is een van de weinige overgebleven gotische gebouwen in Amsterdam en is een interessant voorbeeld van middeleeuwse architectuur in Mokum.

4. Bezoek de Gouden Bocht

De Gouden Bocht is het meest prestigieuze deel van de Herengracht in Amsterdam, tussen Leidsestraat en Vijzelstraat. Dit gedeelte maakt deel uit van de zogenaamde Vierde Uitleg, het laatste deel van de Uitleg van Amsterdam. Dat zijn de vier grote stadsuitbreidingen van Amsterdam. In dit mooie stukje van Amsterdam staan prachtige panden en het is een heel bijzonder stuk om wandelend af te leggen.

5. Bezoek het Brediusbad

Het Brediusbad is een klein, verborgen openbaar zwembad in de stad, dat een rustige plek biedt om te zwemmen en te ontspannen in de drukke stad. Het bad is gebouwd in 1910 en is een goed voorbeeld van de Nederlandse Art Nouveau architectuur. Het is een populaire plek voor de lokale bevolking, maar niet zo bekend bij toeristen. Het is een heerlijke plek voor een duik in het zwembad of een wandeling rond het gebouw!

Of je nu op zoek bent naar rustige wandelingen, historische bezienswaardigheden of verborgen parels in de stad zoekt: deze 5 verborgen parels in Amsterdam zijn een kleine greep uit wat de mooie stad te bieden heeft.

CategoriesWalk & Visit