Ook zonder vlees of vis toveren we de allerlekkerste recepten op tafel. Om jullie vandaag smakelijk te inspireren vind je hieronder het vegetarische recept voor een Griekse salade op flatbread.
Vind hier het makkelijke én vegetarische recept voor de Griekse salade op flatbread >
Ingrediënten
1 bolletje pizzadeeg (uit de supermarkt)
Bloem om het deeg uit te rollen
Extra vierge olijfolie
45 gr olijven
90 gr druiventomaten
90 gr gemarineerde artisjokken
1 kleine rode ui
2 teentjes knoflook
1 hart romaine sla
45 gr afgebrokkelde fetakaas
45 gr geraspte mozzarella
1 el balsamicoazijn
Zeezout
Versgemalen zwarte peper
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 gezonde en vegetarische recepten voor de heel week >
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
2. Rol het deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak uit tot een rechthoek. Leg het deeg dan op een licht geoliede bakplaat en prik op verschillende plekken kleine gaatjes met een vork. Zet het deeg 8 tot 12 minuten in de oven, tot het aan de randen bruin begint te worden.
3. Snijd intussen de olijven en tomaten in vieren. Giet de artisjokken af en snijd ze in vieren. Halveer, schil en snijd de rode ui in dunne plakjes. Hak de knoflook fijn. Snijd daarna ook de romaine in stukken.
4. Als het deeg bijna goudbruin is, haal je het uit de oven en besprenkel met de mozzarella. Maak af met de olijven, artisjokken, tomaten, knoflook, ui en feta. Kruid naar smaak met peper en zout. Zet het flatbread dan nog 7 tot 10 minuten terug in de oven, tot de kaas bubbelt.
5. Meng ondertussen in een middelgrote kom de romaine met de balsamico-azijn, een scheutje olijfolie, zout en peper.
6. Bedek als laatste de flatbread met de romaine en snijd de ‘pizza’ in plakjes.
7. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke én vega lunch of diner gerechtje!
En, wanneer ga jij dit makkelijke en vegetarische recept voor een Griekse salade op flatbread maken?