Veganistisch eten hoeft al lang niet meer te betekenen dat je een simpele, groene maaltijd op tafel zet. Er zijn tegenwoordig talloze heerlijke en creatieve recepten om thuis mee aan de slag te gaan. Hieronder vind je het recept voor een vegan buddha bowl met tahini.
Vind hier het gezonde vegan buddha bowl recept met tahini >
Maar eerst… wat is nou precies een buddha bowl? Deze goedgevulde kleurrijke kommetjes zijn net als de buik van boeddha: overvol en hartverwarmend. De meeste Buddha Bowls zijn vegetarisch en soms ook helemaal vegan.
Eigenlijk zijn er helemaal geen regels voor het samenstellen van zo’n kommetje: kies vooral wat jij lekker vindt! De basis is vaak een laag volkoren granen, volkoren rijst of quinoa. Voor de topping kun je kiezen uit allerlei groenten, maar ook kikkererwten, noten & zaden, avocado of linzen.
Ingrediënten
Voor 4 personen of porties
1 el olijfolie
1 middelgrote zoete aardappel, in blokjes gesneden
2 bieten, gevild en in blokjes gesneden
1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
2 tl chilipoeder
1 tl zout
70 gr boerenkool, gehakt
185 gr gekookte quinoa
1 avocado, in plakjes
Voor de dressing:
60 ml water
65 gr tahini
1 el citroensap
1 tl kurkuma
1 teentje knoflook fijngehakt
1/4 tl zout
Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 18 andere creatieve vegan recepten >
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg op een grote bakplaat de zoete aardappelen, bieten en kikkererwten toe. Meng alle ingrediënten met de olijfolie en breng het mengsel op op smaak met zout. Wrijf de kikkererwten in met chilipoeder en rooster ze 20 minuten in de oven.
2. Kook ondertussen de quinoa met een rijstkoker (als je die hebt) en hak de boerenkool fijn. Meng alle ingrediënten voor de dressing samen in een keukenmachine of blender.
3. Voeg alle ingrediënten toe aan de kommen en maak het af met de dressing.
4. Nu is het tijd om te gaan genieten van dit heerlijke en gezonde gerecht!
En, wanneer ga jij dit gezonde en makkelijke recept voor een vegan buddha bowl met tahini maken?
Bron: The Girl on Bloor