T

TWEEDEHANDS BOEKEN KOPEN: ONLINE + LEUKE WINKELS

Tweedehands boeken kopen - Tweedehands boekenwinkel - Tweedehands boeken kopen online

Heb jij nieuw leesvoer nodig maar betaal je er liever niet elke keer weer de volle mep voor? Er zijn veel manieren om gemakkelijk aan goedkope boeken te komen, bijvoorbeeld online of bij gebruikte boekenwinkels! Dus maakten wij een lijstje, tweedehands boeken kopen: hier doe je dat!

Wil jij vaker tweedehands boeken kopen maar weet je niet waar je moet beginnen? Dit zijn een paar handige tips >

1. Tweedehands boekenwinkel Amsterdam dichtbij de Dam

Op een paar minuten lopen van de Dam af liggen meer dan 50 duizend gebruikte boeken te wachten op hun volgende lezer. Bij The Book Exchange kun je tweedehands boeken kopen in Amsterdam, maar kun je ze zelf ook inleveren wanneer je je boekencollectie een beetje uit wil dunnen. Ze zijn er gespecialiseerd in Engelse boeken en bieden alle boeken voor een schappelijk prijsje aan!

2. Onder de Oudemanspoort: tweedehands boekenwinkel Amsterdam

Nog een leuke tweedehands boekenwinkel in Amsterdam is Books 4 Life! Onder de Oudemanhuispoort vind je een super schattig kraampje met gebruikte boeken, maar je kunt er ook mooie prenten of zelfs oude dvd’s en cd’s vinden. Allemaal voor een zacht prijsje met de typische charme van tweedehands boeken!

3. Tweedehands boeken kopen in Oud West

Ook in Oud West kun je slagen als je op zoek bent naar tweedehands boeken in Amsterdam! Op de hoek van de Hasebroekstraat kun je boekenhandel Sterre der Zee vinden. Ook daar staan de boekenkasten het hele jaar door vol met leuke gebruikte boeken voor een mooi prijsje. Hun specialiteiten: spirituele boeken en Engelse literatuur!

Toch nieuwe boeken? Dit zijn nieuwe boeken die in 2023 uitkomen >

4. Tweedehands boeken kopen in Apeldoorn: De Tweede Lezer

Een héle leuke winkel om tweedehands boeken te kopen is De Tweede Lezer in Apeldoorn. Vijf minuten van het station af ligt het schattige winkeltje met stapels tweedehands boeken, strips en posters, opgestapeld tot het plafond. Eigenaar Dick, die de winkel al meer dan 30 jaar heeft, beantwoord al je vragen met plezier. Hier slaag je dus sowieso!

5. Tweedehands boeken kopen bij een antiquariaat

Dol op oude boeken? Dan heeft dit antiquariaat in Amsterdam alles wat je zoekt! Minder romans maar juist meer historische boeken, dus perfect als dát is waar je naar op zoek bent. De winkel is gelegen aan de Oude Hoogstraat en ligt vol met waardevolle vergeelde boeken. Loop er dus zeker een keer naar binnen als je je graag in interessante geschiedenisboeken verdiept.

6. Tweedehands boeken online kopen: De Boekenbalie

Bij de Boekenbalie vind je een mega collectie aan tweedehands boeken, die je gemakkelijk kunt uitkiezen en bestellen vanaf de bank. Denk aan prijzen als €3, €6 of €8 euro, dat klinkt toch top? En dan zijn álle boeken ook nog eens gecontroleerd op de staat zodat je geen boeken ontvangt die praktisch uit elkaar vallen.

Tip: tweedehands boeken kopen op Bol.com

Nog een tip om dit lijstje mee af te sluiten. Bij Bol.com kun je bij de meeste boeken filteren op tweedehands versies! Zoek een boek van je wensenlijstje op en filter op tweedehands. Misschien is er wel een gebruikte versie beschikbaar voor de helft van de prijs!

En, waar hoop jij te slagen voor tweedehands boeken?

CategoriesChill