R

RECEPT: ZO MAAK JE DEZE TOSTI MET GEKARAMELLISEERDE WITLOF, BEENHAM & OUDE KAAS

tosti-beenham-oude-kaas-en-gekaramelliseerde-witlfo

Zin in een tosti, maar dan net even anders? Deze tosti met gekaramelliseerde witlof, beenham en oude kaas is een echte gamechanger. De zoete, zachte smaak van de witlof combineert perfect met de hartige beenham en de volle, romige oude kaas. Ideaal voor een uitgebreide lunch, een snelle snack of gewoon als je zin hebt om iets nieuws te proberen. Een keer iets anders dan de standaard ham-kaas, en geloof ons: je gaat hier vaker trek in krijgen! 

Benieuwd naar dit recept? Hier lees je hoe je deze tosti met gekaramelliseerde witlof, beenham & oude kaas maakt >

Wat heb je nodig? – Ingrediënten

Zin in deze tosti met gekaramelliseerde witlof? Omdat je de witlof karamelliseert, verdwijnt de intense bittere smaak en maakt die plaats voor een zoete smaak met een klein bittertje. Heerlijk! En al helemaal in de combi van het receptje hieronder voor tosti met gekaramelliseerde witlof, beenham & oude kaas. Probeer m snel uit! Dit heb je nodig:

  • 50 g roomboter
  • witlof
  • 8 dikke sneetjes desembrood zelf dikkere plakken afsnijden van een groot desem brood 
  • 4 plakken beenham
  • 4 el suiker
  • 4 plakken oude kaas of allemaal kleine plakjes van een blok
  • 6 el mayonaise
  • 2 tl mosterd

Hoe maak je deze tosti met gekaramelliseerde witlof, beenham & oude kaas ? – Instructies

En zo maak je deze heerlijke tosti:

  1. Pluk de blaadjes af van de witlof (laat alleen het binnenste harde deel over –> dit is te bitter). Smelt boter in een middelgrote koekenpan. Voeg de witlofblaadjes toe en bak voor circa 5/6 min. op laag/middelhoog vuur. Voeg de suiker toe en bak dit mee voor circa 1 min. tot het is gekaramelliseerd. 
  2. Leg de sneetjes brood uit over het aanrecht. Verdeel de beenham, gekaramelliseerde witlof & oude kaas over 4 sneetjes. Leg de overige 4 sneetjes op de bovenkant. Smelt een klontje boter in een grote koekenpan. Leg de 4 tosti’s hierin, druk goed aan en bak voor circa 2 min. op laag/middelhoog vuur. Draai na 2 min. om en bak weer voor circa 2 min. met deksel op de pan (in totaal dus 4 min.), zodat de kaas kan smelten.
  3. Meng de mayonaise met de mosterd. Serveer de tosti’s met deze mosterdmayonaise.

*Dit heerlijke recept komt van Maddie’s Foodlife

Geniet van deze heerlijke tosti!