8

8 x TIPS VOOR EEN CORONAPROOF KINDERFEESTJE

coronaproof kinderfeestje - coronaproof kinderfeest - kinderfeestje corona - kinderfeest corona - tips kinderfeestje - tips coronaproof kinderfeestje - feestje voor kinderen

Gaan we het een jaartje overslaan of kunnen we toch nog een leuk feestje organiseren, waarbij alles toch leuk én veilig is? Dit zijn de vragen die veel ouders zich stellen tijdens deze periode. Hieronder vind je de tips waarmee je er (coronaproof) voor kunt zorgen dat je het kinderfeestje niet hoeft af te blazen! 

Benieuwd hoe je de verjaardag van je kind viert in deze tijd? Vind hier dé tips voor een coronaproof kinderfeestje >

Kinderen tot en met 12 jaar hoeven tot elkaar en tot volwassenen geen 1,5 meter afstand te houden, dit zorgt ervoor dat er nog veel mogelijk is als het gaat om het geven van een kinderfeestje. Dit jaar even niet paardrijden, bowlen of lasergamen maar leuke activiteiten thuis!

(Ouderwets) speurtocht

Voor de wat jongeren kinderen is het altijd geweldig om een speurtocht uit te zetten. Je bent wel afhankelijk van het weer, maar je kunt het dan wel op (bijna) alle plekken doen. Of je nou dicht bij een park woont, of vlakbij het bos. Er is vast wel een plek waar je dit coronaproof kinderfeestje kunt organiseren! Heb je inspiratie nodig? Vind hier een aantal ideeën neergezet voor speurtochten >

Jachtseizoen voor kids

Jachtseizoen is een spel, waarbij iemand op de vlucht is en waarbij de rest je moet vinden. Het eerste team heeft tien minuten voorsprong, zodat ze zich kunnen verstoppen. Bij jonge kinderen zullen er wel ouders mee moeten, maar als ze wat ouder zijn kunnen ze zelf op pad. Tip van ons? Gebruik deze handige gratis app! Met de app kun je allerlei statistieken zien wie zich waar bevindt op de GPS-kaart.

Nerf-toernooi

In plaats van lasergamen of paintballen, kun je ook zelf een nerf-toernooi houden. Veel jongetjes hebben zelf wel een nerf (of ander merk) pistool. Maak twee groepen die tegen elkaar gaan spelen. Ga naar een park of bos in de buurt. Een extra element toevoegen? Neem vlaggen of andere trofeeën mee die de twee groepen van elkaar moeten afpakken. Een superleuk alternatief idee voor een kinderfeestje dat coronaproof is én betaalbaar.

Filmfeestje thuis

Nu het wat lastiger is om naar de bioscoop te gaan met z’n allen kun je ook gewoon een filmfeestje thuis organiseren. Leg alle logeermatrassen op de grond, pak er lekker veel kussens bij en laat alle kinderen in hun onesie naar het kinderfeestje komen. Maak een groot filmscherm op een witte muur met een beamer en ga van te voren met de groep verse popcorn bakken! Via Pathé of Disney Channel huur je makkelijk de leukste en nieuwste films!

Ook leuk! Ben je thuis met de kids? Vind hier 15 originele activiteiten om binnen te doen >

Oud Hollandse spelletjes

Niet voor alle leeftijden is dit heel geschikt om te doen, maar voor de mini’s blijft het leuk om gewoon oud hollandse spelletjes te spelen. En ook voor een kinderfeestje van 10-jarigen is het best leuk om af te wisselen met een spelletje. Weet je nog hoe ze allemaal gaan of heb je een geheugensteuntje nodig? Wij helpen je even! Hier vind je de top 10 oudhollandse spelletjes >

De Flitzer! Selfietocht

Tijdens deze selfie tocht gaan ze in groepjes op pad om de opdrachten die in hun selfie paspoort staan allemaal uit te voeren. De kids gaan op zoek naar leuke en bijzondere objecten, die je op een creatieve manier gaat fotograferen met je smartphone om er uiteindelijk met de prijs vandoor te gaan! Een echte aanrader als je het ons vraagt!

Een leuke voorstelling

Je kunt met de kinderen naar een circus (of theater) voorstelling gaan, maar je kunt ook thuis een circusvoorstelling regelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor clowns of goochelaars! Ook kun je een aantal circusattributen kopen of afhuren, zoals een één wieler, diabolo’s of een goocheldoos. Hierdoor kunnen de kinderen zelf ook nog iets oefenen in plaats van alleen maar kijken!

Organiseer een themafeest

Een themafeest wordt vooral door jonge kinderen gegeven. Het gaat dan bij jongens meestal om een piratenfeest en bij meisjes om een prinsessenfeest. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor andere (televisie)helden, zoals een Mike de Ridderfeest of een Mega Mindy feest. Hier staan activiteiten waar je aan kunt denken bij een themafeest:
• een uitnodiging, versiering, bordjes en bekers in de sfeer van het thema
• verkleed komen in thema
• taart of cakejes versieren
• een kroontje of piratenmuts/doek knutselen/versieren
• een luchtkussen/tent huren in de vorm van een piratenschip of kasteel
• een film kijken in het thema

En, met welke van deze tips voor een coronaproof kinderfeestje ga jij meteen aan de slag?

CategoriesWeekend tips