R

RECEPT RAMEN IN A JAR OM MEE TE NEMEN

ramen in a jar - ramen in een pot - ramen to go - ramen recept - ramen recepten - ramen to go - ramen in pot - ramen maken

Zin in een originele en overheerlijke lunch op kantoor waar iedereen jaloers op zal worden? Wij hebben precies wat je zoekt! Hieronder vind je namelijk het recept voor ramen in a jar om mee te nemen.

Opzoek naar een lunchgerecht voor op je werk? Vind hier het recept voor ramen in a jar om mee te nemen >

Ingrediënten 

1 groot ei
180 ml sojasaus
1 el suiker
1 pakket instant ramen
3 tl shiro miso
3 tl kippenbouillon
1 tl tahin
½ tl geroosterde sesamolie
½ tl sambal oelek
50 gr taugé
40 gr bamboescheuten
15 gr lente-uitjes (alleen de groene delen en in dunne plakjes gesneden)
Glazen pot van 1 liter

Ook lekker! Vind hier makkelijke ramen recepten om thuis te maken > 

Bereidingswijze

1. Breng een pan met water aan de kook. Voeg voorzichtig het ei toe en kook precies 6 minuten en 50 seconden. Vul terwijl het ei kookt een kom met ijswater. Als het ei gaar is, zet het dan gelijk in het ‘ijsbad’ en laat het 5 minuten afkoelen. Giet ondertussen de sojasaus in een glazen maatbeker (of een andere hoge, smalle kom) en voeg 60 ml water toe. Roer de suiker erdoor totdat deze oplost. Schil het ei en voeg het daarna toe aan het sojasaus mengsel. Zorg ervoor dat het ei helemaal ondergedompeld is. Laat 2 tot 6 uur marineren. 

2. Kook de ramen noedels 1 minuut korter dan de aanwijzingen op de verpakking suggereren (meestal is dat 2 minuten). Giet meteen af in een vergiet en laat koud water eroverheen lopen om het kookproces te stoppen. Laat goed uitlekken.

3. Voeg in een glazen pot de miso, kippenbouillon, tahin, sesamolie en sambal oelek toe. Voeg vervolgens de taugé, bamboescheuten, ramen noedels toe en bedek met het ei. Doe de lente-uitjes in een zak met een goede sluiting (hierdoor blijven ze knapperig), doe dit zakje in de pot en sluit het deksel. Zet het in koelkast tot het tijd is om te eten.

4. Zodra het lunchtijd is kook je wat heet water. Terwijl het water kookt, verwijder je het ei en lente-uitjes. Giet het hete water over de noedels en roer goed om de smaken en ingrediënten volledig op te nemen. Snijd het ei doormidden, voeg toe aan de pot ramen en bedek met de lente-uitjes. 

5. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij iedereen op je werk jaloers maken met dit recept voor ramen in a jar om mee te nemen?