W

WERKZOEKENDE? MET DEZE TIP VIND JIJ JOUW DROOMBAAN WAARSCHIJNLIJK WÉL

indeed - Lucky Break Week - speed solliciteren - netwerken tips

Je kan nog zo ambitieus zijn, maar dat werkzoekende jongeren hard getroffen worden door de coronacrisis is een feit. Sterker nog, 80% van deze jongeren tussen 18-25 jaar is al tot een half jaar op zoek naar een betaalde baan in loondienst. Daar moet verandering in komen, vindt Indeed. Door een digitaal koffietje te drinken met een van de diverse professionals wordt de weg naar jouw droombaan uitgestippeld. Lees vooral verder als jij werkzoekend bent!

Uit hun onderzoek blijkt dat tweederde van de jongeren die een baan zoekt, denkt dat de hulp van buitenaf de kansen vergoot. Toch schakelt lang niet iedereen hulptroepen in. Zonde, want 85% van werkende Nederlanders van 25 jaar en ouder willen deze starters maar al te graag willen helpen. 

Sparren & sollicitatietips

Om jongeren en mensen uit het bedrijfsleven aan elkaar te koppelen in hun zoektocht naar een baan is Indeed een mooi initiatief gestart. Tijdens de Lucky Break Week kunnen werkzoekende digitaal sparren met professionals uit hun beoogde werkveld. Zij kunnen de werkzoekers op weg helpen door middel van sollicitatietips, door samen sparren over een nieuwe baan, mee te kijken met een CV of motivatiebrief óf door ze voor te stellen aan iemand uit hun netwerk die de starter kan helpen aan een nieuwe baan.

Netwerken, het is net werken

Tja, want een netwerk hebben is nou eenmaal heel handig in de zoektocht naar een baan. Hoewel er de meeste behoefte is aan een handige connectie die ze kan helpen aan een baan (54%), geeft één op de vijf jongeren aan dat netwerken voor hun generatie nog niet zoveel zin heeft omdat ze nog geen netwerk hebben opgebouwd. De meest gebruikte manier om een baan te vinden is voor hen dan ook via vacaturesites (74%) of via zoekmachines op internet (72%). Ook social media is voor 42% een bron van informatie over nieuwe werkgelegenheid. 

Een deuk in het vertrouwen

Corona en de eindeloze zoektocht naar een baan heeft een deuk in het vertrouwen van jongeren geslagen. Arjan Vissers, Evangelist bij Indeed Benelux: “We zien dat veel jongeren onzeker worden van de huidige concurrentie op de banenmarkt. Het kan je zelfvertrouwen een boost geven als er iemand met de juiste ervaring even met je sollicitatiebrief meeleest, een aanbeveling doet of een vacature met je bespreekt. De meeste mensen hebben weleens hulp gekregen in hun carrière en een ruime meerderheid van de mensen die al langer werkt, staat ervoor open om starters op de arbeidsmarkt op weg te helpen.”

Helpende hand nodig?

Kun jij wel wat hulp gebruiken met het solliciteren? Wil jij gratis netwerken met professionals die jou tips geven? Meld je dan deze week aan via www.luckybreakweek.nl voor een gesprekje met een professional uit jouw beoogde vakgebied. En geen stress of spanning: deze kopjes koffie zijn géén sollicitatiegesprekken!

Ambitieuze levensgenieters: succes met het scoren van jouw droombaan!

CategoriesNiet gecategoriseerd