D

DE WARMSTE THEEHUIZEN VAN AMSTERDAM EN OMSTREKEN

Theehuizen Amsterdam. Thee drinken Amsterdam. Theewinkels in Nederland. Thee bestellen Amsterdam. Theepotten bestellen.

Girls Who Drink! Thee slurpen zou in deze koude maanden een onderdeel moeten zijn van je dagelijkse ritme. En dat een kop thee meer is dat een glas kokend water met een kruidenzakje, bewijzen deze fijne theehuizen in Nederland. Opwarmen en theeleuten doe je in deze zaken als de beste:

We beginnen met leuke theehuizen in Amsterdam >

 Formocha

Formocha-eigenaar Amanda Yiu leerde over thee terwijl ze opgroeide in de geboorteplaats van Gong Fu Cha, waar de Chinese theecultuur en -ceremonie over honderden jaren werd geperfectioneerd. Na jaren van onderzoek en studie opende ze Formocha Premium Tea, het verborgen theehuisje in de Jordaan.
Google Maps: Brouwersgracht 282, Amsterdam.

Greenwoods

Greenwoods doet als sinds 15 september 1988 dienst als theehuis in Amsterdam. De eerste Engelse theesalon in Amsterdam was meteen een succes. Door de fijne combinatie van kwaliteitsservice en sfeer is dit plekje met terras aan het water een ontspannen oase in de oude stad.
Google Maps: Keizersgracht 465 & Singel 103, Amsterdam.

Het Amstel Hotel

Op zoek naar een bijzondere high tea in Amsterdam? De Royal Afternoon Tea die geserveerd wordt de Amstel Lounge, is een heus begrip in Amsterdammers. Bezoekers van de Afternoon Tea kunnen rekenen op een culinair festijn dat wordt omlijst door een selectie van vier uitgelezen theeën met daarnaast vier begeleidende gangen.

De high tea wordt dagelijks geserveerd van 12:30 tot 14:30 uur en van 16:00 tot 18:00 uur. Bekijk het menu van de Royal Afternoon Tea.
Google Maps: Professor Tulpplein 1, Amsterdam.

Theehuizen Amsterdam. Thee drinken Amsterdam. Theewinkels in Nederland. Foto via: Amstel Hotel | Theehuizen in Amsterdam

CiTea

Met het Korps Mariniers reisde CiTea’s oprichter de hele wereld over. Van thee drinken in het hoge noorden van Noorwegen tot de jungle in centraal Afrika en de kale vlaktes in het Midden Oosten. Samen met Jelle de Boer met wie Dio opgroeide werd CiTea gestart in 2013.

Het bleek een combinatie van vertrouwen, enthousiasme, ervaring en kennis over het product thee. Zo was er een fijne winkel met allerlei exotische theesoorten. En taartjes.
Google Maps: Prinsengracht 28, Amsterdam.

Meer toffe theehuizen in Nederland >

Theehuis in Den Haag: Betjeman & Barton

Mooie winkel dat sinds 1991 gevestigd is in Den Haag, en zich onderscheidt met kwaliteitsthee en thee proeverijen. Thee bestaat namelijk al 5000 jaar, en daar weten ze bij Betjeman & Barton héél veel over te vertellen.
Google Maps: Denneweg 25C & Aert van der Goesstraat 1, Den Haag.

Theehuis in Utrecht: Eemnes

Idyllisch verscholen in het groen, met lekkere zitjes, afgeschermde hoekjes, lange tafels onder de bomen en een prieel. In het houten theehuis loopt het water je spontaan in de mond bij het zien van de taarten, broodjes en high tea-hapjes.
Google Maps: Meentweg 131, Eemnes

Theehuizen Amsterdam. Thee drinken Amsterdam. Theewinkels in Nederland. Theehuizen in Nederland

De Tuinkamer

Nog een leuk theehuis in Utrecht is de Tuinkamer: een groot landhuis met fijne huiskamersfeer, hippe inrichting en véél ramen. Uiteraard vind je ook hier lekkers en fantastische theetjes (passend bij het seizoen). Theeleuten in de Tuinkamer van Utrecht kun je combineren met een dagje winkelen óf een leuke workshop, want die geven ze hier ook.
Google Maps: Groenendijk 29, Utrecht

Theehuis in Overrijssel: De Eenhoorn

Bij de Eenhoorn kun je kiezen tussen een ruim assortiment thee met verfijnde smaken. Zo bestaat hun biologische theelijn alleen al uit uit negen verschillende soorten thee, allen geselecteerd door thee-maître Tseng. Kampen iets te ver weg? Bestel je favoriete producten dan via hun webwinkel!
Google Maps: Oudestraat 101- 103, Kampen

Mist er volgens jou nog een te gek theehuis in dit lijstje? Laat het ons en de lezers weten via de reacties!

CategoriesDrankje doen