&

‘NON-ALCOHOLISCHE ALTERNATIEVEN DIE JE MOET PROEVEN’ | MARIE CLAESSENS (24) FOUNDER THE MOCKTAILCLUB

Meet Marie Claessens, oprichtster van The Mocktailclub. Marie maakt mocktails vanuit haar mobiele bar, voor degenen die geen alcohol kunnen of willen drinken. Wat drinkt Marie en hoe staat dit in connectie met haar succes?

HET ONTSTAAN

The MocktailClub is ontstaan in 2015 door blog die ik moest schrijven als schoolopdracht. Hiermee begon het delen van recepten van mocktails. The Mocktailclub maakt mocktails (cocktails zonder alcohol) en biedt deze aan via een mobiele bar en webshop. Vorig jaar combineerde ik het nog met mijn studie en was The mocktailclub mijn bijberoep. Dit is uitgegroeid tot een fulltime job, een beetje een uit de hand gelopen schoolopdracht. Zoveel mensen zijn nu enthousiast over het concept dat de volgende stap B2B verkoop is.


OCHTEND ROUTINE

Elke ochtend begin ik met een grote kop groene thee van Lipton. Dat werkt voor mij altijd erg ontspannend. Deze thee drink ik al lange tijd en vindt het ik het lekkerste om de dag mee te beginnen.

ALLERGIE VOOR ALCOHOL

Elke keer als ik alcohol dronk dan kreeg ik rode vlekken en een heel warm gevoel. Niet echt een mooi zicht. Ik stoorde mij aan het beperkt aantal alternatieven voor alcoholische dranken tijdens het uitgaan. Om die reden ben ik zelf aan de slag gegaan in de keuken. Om iets lekkers te maken, dat niet boordevol suiker zit en er toch leuk uitziet.

Binnenkort vind je de recepten van The Mocktailclub op Girls Who Drink. Wil je deze ontvangen? Geef je dan op onze gezellige nieuwsbrief hieronder!

[mc4wp_form id=”517″]

INSPIRATIE

Inspiratie voor nieuwe mocktails haal ik uit dessert in restaurants. Mijn favoriete mocktail op dit moment is dan ook de balisium met vlierbloesem mocktail. Een bizarre combinatie waardoor het een speciale mocktail is. Maar ik kan je garanderen iedereen vindt deze mocktail lekker!

‘Girl who drinks mocktails’

DOEL

Ik heb al mogen samen werken met de Vlaamse overheid die een campagne deed tegen alcohol genaamd ‘Tournée minérale’. Voor deze campagne had ik een speciale mocktail gemaakt. Hierdoor heb ik veel publiciteit gekregen. De campagne van de Vlaamse overheid sloot helemaal aan op de visie van The Mocktailclub. Daarnaast hebben we ook samen mogen werken met IKEA bij de lancering van de nieuwe catalogus. Ik vind dat mensen altijd moeten kunnen kiezen tussen alcohol en een goed non-alcoholisch alternatief. Door ook B2B te gaan werken en mijn mocktails beschikbaar te stellen voor bars & restaurants wordt dit toegankelijker. Geen suikerbom, echt iets voor volwassen. Drankjes van The Mocktailclub stralen dat uit!

DRINKSPOT

Raw wine, craft beer en goed eten vind je bij Bar Palmier in de Volkstraat in Antwerpen. Het heeft ook een super mooi interieur en in een van de leukste straten van Antwerpen. Daarnaast ben ik ook gek van pop-up bar Botaniek in Antwerpen. Echt een plek om even te ontsnappen aan de drukke stad. Als in Antwerpen even ergens wil gaan co-worken dan ga ik naar Fosbury & sons. Een hele leuke omgeving om te werken en goede koffie!

GIRLBOSS

Zeker als vrouwelijke ondernemers onder elkaar vind ik dat jaloezie niet nodig is. Samen staat je zoveel sterker. Ik geloof echt dat je samen de wereld kan veroveren.

ADVIES

Droom groot, begin klein. Maar vooral, begin! Als je een idee hebt dan moet je het gewoon doen. Volg jouw eigen visie. Ik heb de grap over de gin fles onder de bar al vaak gehoord en dat het financieel meer zou opbrengen. Maar dat is niet waar The Mocktailclub voor staat. Hou vast aan jouw idee en laat je niet van de wijs brengen.

Marie op haar Instagram. Ken je iemand wij moeten interviewen? Mail ons dan naar hello@girlswhodrink.nl!

CategoriesDrankje met