‘EEN STUKJE VAN ONS ZELF IS WET VAN WEBER’ | DANIELLE (25) & LISANNE (22) CO-FOUNDERS WET VAN WEBER

De twee zusjes Danielle & Lisanne vullen elkaar prefect aan als het gaat om bijzondere unieke concepten ontwikkelen. Ze zitten namelijk samen in familiebedrijf All Class Kitchen Art Events en organiseren het Pop-Up dinner die je absoluut niet wilt missen genaamd: Wet van Weber. Wat drinken Danielle & Lisanne en hoe staat dit in connectie met hun succes?

WIJNEN

L: Ik drink het liefst een mooi glas witte of rode wijn. Ik werk in de weekenden veel bij Jacobsz, en ik geniet altijd heel erg van een lekker glas wijn na een avond hard werken. Het liefst proef ik constant een andere wijn om tegelijkertijd mijn wijnkennis uit te breiden.

D: Het meest geniet ik van een mooi glas rood, ‘s avonds bij het eten of in het weekend aan het eind van de middag. Welke wijn is dan weer geheel afhankelijk aan het seizoen, al gaat mijn voorkeur wel uit naar een volle rode wijn.

Wanneer we uit eten gaan, geniet ik enorm van de verhalen van de sommelier die bij elke gang de mooiste wijnen heeft uitgekozen. Robert (mijn man) en ik willen onze kennis ook gaan vergroten en beginnen in november met onze SDEN 2.

Mooie restaurants vind ik Jacobsz en BAK. Wellicht iets minder bekend en daarom des te leuker om te noemen vind ik Restaurant Jaspers in Amsterdam. Dit was onze eerste date nadat Boris ons zoontje was geboren en had ik mijn eerste Chefs Table ervaring. Oja, mocht je ooit eens in Gent zijn moet je echt langs gaan bij Cochon De Luxe.  

Verder heb ik een lijst in mijn telefoon staan met restaurants waar ik graag heen zou willen. Hoog staan Vuurtoreneiland, Cafe Spontane en Carbon in Parijs.

KOFFIE

L: Ik begin de dag het liefst met een verse munt gember thee. Daarna een lekker kop zwarte koffie en ‘s middags kan ik echt genieten van een goede cappuccino met iets lekker erbij. Voor dit laatste ga ik het liefste naar Cotton Cake in de Pijp, daar zijn de taartjes zo lekker ondanks dat het meeste vegan en glutenvrij is. Ik kan daar echt genieten van moment voor mezelf.

D: Bij mij is dit juist omgekeerd. Ik kan de dag niet beginnen zonder een kop sterke zwarte koffie. Op vrije dagen ga ik ‘s ochtends vaak de hort op. Deze zomer was Tulum Tulum in Noordwijk by far mijn favoriete plek om heen te gaan. Terwijl Boris in het zand speelt, geniet ik van een lekkere cappuccino. ‘S middags ga ik voor thee. Het liefst een verse kruidenthee. Hier neem ik dan ook altijd wat bij.

POP-UP DINER WET VAN WEBER

Bij All Class Kitchen Art Events werken wij als cateraar altijd in opdracht van een opdrachtgever. De Wet van Weber is ontstaan vanuit een passie en het verlangen een avond neer te zetten die helemaal vanuit onszelf komt. Het menu, de wijnen, de locatie, de look-and-feel; er worden nergens concessies in gemaakt, en het laat echt een stukje van onszelf zien. Ieder familielid heeft zijn eigen expertise in dit verhaal, wat zorgt voor intimiteit. De locatie en het beperkte aantal gasten maakt dat je je verbonden gaat voelen en erbij wilt horen.

Lees hier alles over POP-UP beleving Wet van Weber 

DRINKSPOT

L: Amsterdam krijgt er steeds meer leuke wijnbars bij waar je ook nog een lekker kunt eten: Rayleigh & Ramsey, Barrica, Thirty5ive zijn mijn favorieten. Daarnaast vind ik Ebeling heel leuk voor een lekker biertje en een dansje op de vrijdagavond, of de cafe’s bij het Gerard Douplein. Een van m’n favoriete restaurants in Amsterdam is Choux, mooi en puur eten voor een goede prijs, en ze schenken alleen maar Vin Nature wijnen.

D: Op dit moment is Tulum Tulum in Noordwijk onze nieuwe drinkspot. Dat is toch het lekkerste gevoel wat er is. Wanneer wij dan met ze alle aan de tafel zitten gaat het over onderwerpen als familie, vrienden, werk, eten, hotspots en reizen.

 

Volg Danielle & Lisanne op hun Instagram. Ken je iemand wij moeten interviewen? Mail ons dan naar hello@girlswhodrink.nl!

CategoriesDrankje met