1

10 x TYPISCHE THANKSGIVING RECEPTEN

thanksgiving recepten - thanksgiving gerechten - wat is thanksgiving

Thanksgiving kom er weer aan! De vierde donderdag van november wordt deze feestdag in Amerika uitgebreid gevierd. Families komen bij elkaar en eten de hele dag door de lekkerste gerechten. Wij hebben enkele van deze typische gerechten op een rijtje gezet.

10 x Typische Thanksgiving recepten >

Op Thanksgiving wordt dank gezegd (traditioneel aan God) voor de oogst en voor allerlei andere goede dingen. De vrijdag na Thanksgiving, wanneer de hele familie vrij heeft, is traditioneel een dag om met het winkelen voor kerst te beginnen. Deze dag kennen we ook wel als Black Friday.

Het eten speelt een grote rol: het is traditie om op Thanksgiving Day kalkoen te eten en er wordt dan ook aan deze dag gerefereerd als Turkey Day. Bekijk enkele traditionele recepten hieronder.

Makkelijke gekruide kalkoen met jus

En natuurlijk bovenaan: de kalkoen. Bijna iedere familie zal deze op tafel hebben staan. Bovendien kan het heel simpel (en toch heel lekker).

Bron Thanksgiving recept: CountryLiving

3 x Herfstcocktails van Nederlands’ beste bartender >

Sperziebonen en cheddar casserole

Groenten op tafel maar dan op een aantrekkelijke manier? Dit is net alsof je sperziebonen restaurantstijl eet.

Bron: Good Housekeeping

Boerenkool salade met cranberries

Cranberries zijn op iedere Thanksgiving tafel terug te vinden. Meestal wordt er een saus van gemaakt, maar ook in salades werken ze goed.

Bron Thanksgiving gerecht: CountryLiving

Cheesy spruitjes

Spruitjes zijn een soort make or break. Je vindt ze wel of niet lekker. Maar het helpt zeker als er een heerlijke laag gesmolten kaas overheen zit, toch?

Bron: delish

Appel met flespompoen soep

Appel is herfst. Flespompoen is herfst. Soep is herfst. Alles bij elkaar? Herfst in een soepkom. Een ideaal gerecht voor iets als Thanksgiving dus.

Bron: Martha Stewart

8 x Bijzondere stamppot recepten >

Bloemkool mashed potatoes

Gewone aardappelpuree is lekker, maar er kan wel een mooie twist bij verzonnen worden. Zoals een combi met groente – namelijk: bloemkool. Bovendien is dit recept vegan!

Bron: Love & Lemons

Zoete aardappelpuree met pecannoten

Meer fan van zoete aardappel? Probeer dan deze variant met pecannoten. Smeuïge puree met een bite door de noten – Heerlijk Thanksgiving recept!

Bron: Good Housekeeping

Thanksgiving Mac ‘n’ Cheese

Eentje die eigenlijk altijd goed is: mac and cheese. Maar zeker bij Thanksgiving wordt deze favoriet extra vaak gemaakt.

Thanksgiving recept van The Pioneer Woman

Je huis winterklaar maken, doe je zo >

Milk & Honey taart

Ook toetjes mogen zeker niet vergeten worden! Bij Thanksgiving komen de lekkerste taarten over tafel. Zo ook deze romige milk and honey pie.

Bron: bon appétit

Pumpkin pie

Een andere taart is meer de traditionele versie van Thanksgiving dessert: pumpkin pie. Een heerlijk herfstig recept.

Bron: Sally’s baking addiction

Welke Thanksgiving recepten ga jij proberen?