T

THUIS BAKKERS OPGELET! HEMA ORGANISEERT TAARTBAKWEDSTRIJD

taartbakwedstrijd HEMA

HEMA wordt dit jaar 95 en dat verdient de lekkerste taart van Nederland. Daarom daagt de winkelketen alle enthousiaste thuisbakkers van Nederland uit om de taartbakwedstrijd aan te gaan en de lekkerste of meest creatieve taart te bakken. En dit wil je; de winnende taart wordt toegevoegd aan het HEMA taartassortiment.

Heel Holland Bakt Taarten

Begin juni vindt de finale plaats met een jury bestaande uit o.a. het bakkersteam van HEMA en Rutger van den Broek, bekend van Rutger Bakt en tevens de eerste winnaar van Heel Holland Bakt. Is bakken jouw grote passie, of heb je simpelweg hét recept dat met heel Nederland gedeeld moet worden? Dan is dit jouw kans! Schrijf je vandaag nog in via de actiesite.

10 x Lekkere taart & gebak bestellen in Amsterdam >

Mathijs van Geel, Categoriemanager Gebak van HEMA over de taartbakwedstrijd: “We hebben hoge verwachtingen van de inzendingen. Er zijn veel thuisbakkers bijgekomen door de lockdown. Instagram staat vol met de meest prachtige taarten en de tv-programma’s stimuleren ook veel mensen. Het kan haast niet anders dan dat de aanmeldingen van hoge kwaliteit zullen zijn. Wij verheugen ons er enorm op om alle inzendingen door te nemen.”

De taartbakwedstrijd

Via deze link kun je een foto van je creatie en het bijbehorende recept uploaden via het inschrijfformulier. Inzenden kan tot en met dinsdag 27 april. De HEMA bakkers maken uit alle aanmeldingen een selectie waarna de geselecteerden hun taart mogen presenteren tijdens de voorrondes. Hier is het bakkersteam aanwezig om de taarten te beoordelen.

En win jij de finale? Dan wordt jouw taart toegevoegd aan het HEMA taartassortiment. Komt de vorige winnaar, de red velvet taart, je bekend voor? Dan komt dat hoogstwaarschijnlijk omdat, wegens het grote succes, de taart nog altijd op de gebaksafdeling verkrijgbaar is.

Criteria voor de beste taart

“Omdat we de winnende taart ook echt gaan opnemen in ons assortiment zijn er wel een aantal voorwaarden gesteld. De inzendingen moeten hele, ronde, rechthoekige of vierkante taarten zijn. Zoet dus niet hartig, maximaal 8,5 cm hoog en geschikt voor 6 á 10 personen.

De exacte voorwaarden en de te winnen prijzen staan vermeld op onze actiesite. Daarnaast kiezen we ook de meest creatieve taart. Deze taart komt niet in ons assortiment en mag dus helemaal out-of-the-box worden bedacht en gebakken. We verwachten heel veel animo voor de wedstrijd en laten ons graag verrassen! ”, aldus John Vermin, Manager Bakkerijen bij HEMA.

En, ga jij meedoen aan deze taartbakwedstrijd?