5

5 x NEDERLANDSE GIN VOOR IN JOUW G&T

nederlandse gin - gin uit nederland - gin nederland - bobby's gin - gin tonic maken - nederlandse gin kopen - gin uit nl - gin kopen - gin drinken

Gin wordt vaak gezien als een typisch Engelse drank, maar komt gewoon uit ons prachtige landje. Ben je benieuwd welke gin’s in de slijterij uit ons land komen? Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet. Perfect voor jouw eerstvolgende G&T! Hieronder vind je 5 x Nederlandse gin die je moet proberen.

Vind hier de Nederlandse gin voor in jouw G&T >

Gin is in Nederland een steeds populairdere drank geworden. Er zijn steeds meer nieuwe gin merken op de markt te vinden en er bestaat zelfs een Gin Festival! Daarnaast is de G&T een onwijs geliefd drankje en vind je deze op veel drankkaarten in de horeca terug. Benieuwd welke gin van Hollandse bodem is? Hieronder vind je het:

Bobby’s

Een van onze favorieten: Bobby’s is een kruidige Gin uit Schiedam op basis van de receptuur van opa Jakobus, aka Bobby. Hij heeft traditionele Indonesische kruiden gebruikt om een authentieke smaak te krijgen. Deze gin is heerlijk met tonic, een schijfje sinaasappel en kruidnagel!

Ook lekker! Vind hier de lekkerste G&T recepten >

Damrak Amsterdam

In het jaar 1575 begon de Familie Bols een kleine distilleerderij in het hartje van Amsterdam. Het Damrak werd dé route om producten als jeneverbessen naar het centrum te vervoeren. Zin in een Amsterdamse zomer? Deze gin is lekker met tonic, vruchten en steranijs.

Slagers Gin

Een minder bekende maar zeker het proberen waard: Slagers Gin is een echte Rotterdamse gin met als speciale toevoeging Rotterdamse Steakkruiden van de bekende Slagerij van Linschoten. De kruiden in de gin komen het best naar voren in combinatie met hun eigen garnituur: Verse sinaasappels die ze drogen en roken.

Ginneken Gin

Deze gin is komt uit het Ginneken, een wijk in Breda. Een gebied dat bekend staat om zijn natuur en zijn gezelligheid. Deze (door het bos gecreëerde) gin mocht van de oprichters absoluut geen slobbergin worden. En dat is gelukt; op de World Gin Awards won Ginneken Dutch Dry Gin namelijk zilver!

Rutte Dutch Dry Gin

Rutte Dutch Dry Gin wordt gemaakt van biologische botanicals én met de hand geschilde sinaasappelschillen. De andere botanicals, zoals jeneverbes, bladselderij, koriander, engelwortel en kardemom zijn allemaal biologisch. En nee, deze gin is niet vernoemd naar Mark Rutte…

En, met welke van deze Nederlandse gin’s maak jij vanavond je G&T?