S

SOLLICITEREN ‘NA’ DE PANDEMIE: DEZE VRAGEN KUN JE VERWACHTEN

vragen sollicitatiegesprek corona

Dat het coronavirus impact heeft gehad op onze manier van werken wisten we natuurlijk al. Maar wist je dat het ook invloed heeft op de sollicitatie vragen? In het kader van voorbereiding is het halve werk en Girls Who met alle liefde helpt: vind je hier vragen die je kunt vragen tijdens solliciteren ‘na’ de pandemie!

Solliciteren ‘na’ de pandemie? Deze vragen over hybride werken en de pandemie kun je verwachten >

Heb je alles om goed vanuit huis te werken?

Aansluitend is het natuurlijk belangrijk of je thuis ook een goede werkplek hebt. Kantoorspullen kunnen aardig in de kosten lopen en hierin ligt altijd ruimte voor onderhandeling. Ga je alles zelf bekostigen, of stelt je potentiële werkgever voor om hieraan bij te dragen? Denk aan een bureau, internetverbinding, een extra scherm of bureaustoel. Het is niet erg als je dat niet hebt – gelukkig bieden veel bedrijven dit aan. Als bedankje kun je altijd overwegen om een gepersonaliseerd cadeautje te geven met het logo van het bedrijf waar je voor gaat werken. Punten scoren!

Op welke manier werk je het liefst?

Ben je zelf helemaal gewonnen voor het concept thuiswerken, ga je liever naar kantoor of vind je juist een combinatie fijn. Het is handig om goed te weten wat je wilt en op welke manier je het liefst werkt. En of het bedrijf waar je voor solliciteert deze vorm van werken biedt.

Wil je hybride werken? Bedenk dan van te voren ook hoeveel dagen je thuis wilt werken en hoeveel op kantoor. Grote kans dat hier ook naar gevraagd wordt.

Hoe ziet jouw dag eruit als je thuiswerkt?

Veel recruiters willen weten of jij thuis productief en effectief bent. Als je vertelt hoe voor jou een ‘normale thuiswerkdag’ eruit ziet, krijgen ze een beter idee van jouw manier van werken. Wees hier eerlijk over, maar laat de details over het feit dat je af en toe in je badjas werkt maar achterwege, haha 😉

Hoe was de verandering naar thuiswerken voor jou?

Eerlijk is eerlijk, de verandering van volledig op kantoor naar remote werken is écht in een stroomversnelling gegaan. De antwoord op deze vraag geeft zicht op hoe jij omgaat in crisisperiodes en hoe snel jij kunt omschakelen in bepaalde situaties. Een flexibele werkhouding is over het algemeen erg belangrijk voor werkgevers, dus hier kun jij een streepje voor komen te staan.

Welke lessen heb je geleerd gedurende de pandemie?

De covidcrisis heeft niet alleen invloed gehad op het werkveld, maar heeft waarschijnlijk ook van alles met jou gedaan. Deze vraag is jouw kans om te praten over deze persoonlijke ervaringen. Wat heb je allemaal geleerd, hoe ging je om met de uitdagingen die de pandemie met zich meebracht. Of misschien zijn je prioriteiten wel veranderd sinds het begin van de pandemie?

En, hoe bereid jij je voor op solliciteren ‘na’ de pandemie?

CategoriesNiet gecategoriseerd