B

BIJZONDER: SLAB CITY, DE WOESTIJNSTAD ZONDER WETTEN IN AMERIKA

Bombay Beach

Ooit gehoord van de woestijnstad zonder wetten in Californië? Slab City is een bijzonder iets. Mensen die ervoor kiezen om hier te wonen laten de beschaving achter. Hoe zit dit eigenlijk? GIRLS WHO vertelt je meer.

Volledig van het net leven

Ongeveer 240 kilometer ten noordoosten van San Diego op het terrein van een ontmantelde militaire basis ligt Slab City. Mensen die kiezen om hier te komen wonen laten de beschaving achter om persoonlijke redenen. Ze zijn allemaal verenigd in hun afwijzing van technologie, economie en maatschappelijke normen. Ze noemen elkaar de ‘Slabbers’.

Lees meer over Slab City onder deze foto >

Slab City

Hoe ziet een dag van een ‘Slabber’ er uit?

Het leven in de slabs gaat over bestaan, rondkomen, dag voor dag. In de zomermaanden is het hier ontzettend warm, denk daan 50+ graden (!). Ook is er geen AC, elektriciteit en geen stromend water. Elektriciteit wordt soms opgewekt door zonnepanelen en vrachtwagens komen eens in de zoveel tijd om het water aan te vullen. Er wonen dan ook maar 150 ‘Slabbers’ 12 maanden per jaar op deze plek.

Mensen in de slabs vinden het vooral belangrijk om creatief bezig te zijn. Dit zie je ook terug in de opvallende kunstwerken midden in de woestijn. In deze kunstwerken zie je vooral de emoties terug van de ‘Slabbers’.

Tekst gaat verder onder de foto >

Slab City art

Er zijn dus geen wetten en regels in Slab City. In deze woestijnstad kun je volgens de ‘Slabbers’ gewoon zijn wie je bent, zolang je je niet bemoeit met de ruimte of bezittingen van je buren. De stad maakt nog wel steeds deel uit van Amerika, dus alle wetten van de overheid, staat of provincie zijn altijd afdwingbaar.

Salvation Mountain en Bombay Beach

Sommige inwoners van de stad verdienen een zakcentje door hun huis te verhuren op Airbnb. Ook zijn er een aantal must-sees zoals Salvation Mountain en Bombay Beach. Salvation Mountain is volledig bedekt met latex en staat helemaal volgeschreven met Bijbelse verzen. Een bijzonder gezicht! Ook is Bombay Beach een aparte plek midden in de woestijn. Ooit was deze zee in het midden van de Coloradowoestijn een vakantieoord. Nu staat het bekend om een soort begraafplaats voor auto’s.

Salvation Mountain >

Salvation Mountain

En? Zou jij deze bijzondere stad in Amerika ooit bezoeken?