D

DIGITAAL DRANKJE MET… SEBASTIAAN SLEEBOS, CO-FOUNDER FRITS FRIDAY

Frits Friday - vrijdagmiddagborrel - Frits - vrijmibo tips - Sebastiaan sleebos

Girls Who Support!
Wie? Nou, creatieve ondernemers.
En hoe dan? Door ff met ze te bellen, en hun verhaal op digitaal papier te zetten, for everyone to read.
In ons nieuwe rubriek ‘digitaal drankje met..’ bellen we – geheel in stijl, vanaf de keukentafel met de telefoon in de ene en een glaasje wijn in de andere hand – ondernemers die getroffen zijn door de corona crisis. Hoe reageren zij hierop? 

Welk effect deze toestand op hun bedrijf heeft, wat ze bedenken om hun business op de been te houden en hoe ze een stukje positiviteit uit de crisis weten te halen – het komt allemaal aan bod in deze eerlijke reeks. Wij houden jou up-to-date van alle creatieve, nieuwe business ideeën die deze crisis met zich meebrengt. Dit keer een digitaal drankje met Sebastiaan Sleebos, co-founder van Frits Friday. 

Voor de zeldzame groep mensen die Frits Friday niet kent: wat is jullie concept?

”Frits is ontstaan door een gebrek aan goede vrijdagborrels. Frits – een hij – neemt je mee op rondreis van unieke locatie naar unieke locatie. In 2015 zijn we gestart in Amsterdam, maar daarna gingen we al snel op reis naar Utrecht en Den Haag. En sinds afgelopen jaar ook in dertien andere steden met zelfs borrels in Barcelona en op Aruba.

De borrel draait om een unieke locatie, gezellig muziek en wat gekkigheid (doe spelletjes, maak foto’s in een photobooth, of leef je uit met een karaoke-set). En er wordt natuurlijk gedronken en lekker gegeten. Kortom: alle elementen voor een geslaagde vrijmibo, maar dan op een te gekke locatie.”

Amstel Hotel, Nemo, Hermitage en Hotel Okura. Dat zijn niet zomaar locaties om een borrel te organiseren..

”Zeker niet! Op locaties waar doorgaans geen feesten worden gehouden mogen wij vaak wel met Frits komen. We zijn een borrel van 6 uur ‘s middags tot 12 uur ’s avonds waar voornamelijk Young Professionals komen en dan heb je sneller dat er deuren open gaan die normaal gesloten blijven.”

Wat cool! Wat was voor jou de vetste locatie tot nu toe?

”Er zijn twee edities die ik super bijzonder vond. De eerste was op het dak van Nemo in 2016. Een event in de openlucht blijft spannend in Nederland en tot 5 uur heeft het die dag geregend. Om half 6 brak de zon door en stonden we met 1000 mensen te borrelen en hadden we uitzicht over een zonnig Amsterdam.

Een ander event van Frits Friday dat mij echt is bijgebleven was de eerste grote zomerborrel op Strandzuid. Dit was onze eerste echt grote editie en daar stonden we met meerder stages. Eigenlijk is elke Frits locatie bijzonder vanwege de unieke aspecten.”Meer interviews met ondernemers over de coronacrisis lees je hier >

Vrijdagmiddag borrels van Frits Friday moeten we nu helaas missen. Hoe zien jullie de komende zomer voor je?

”We hadden ontzettend veel plannen voor komende zomer en dan is het super pijnlijk dat je niet mag doen wat je het leukste vindt om te doen. Er zijn een paar dingen nu prioriteit. Een is dat we de organisatie nog strakker moeten krijgen achter de schermen. Dit is de tijd om elkaar kritische vragen te stellen om zo het concept nog sterker in te kunnen richten.

”We zitten nog in de onderzoekende fase. Wat werkt? Wat niet?”

Daarnaast is de livestream een eerste onderdeel van een nieuw concept. Muziek is naast de unieke locatie een van de belangrijkste pijlers van Frits en door livestreams kunnen we dat nog wel bij de mensen thuis brengen. Dit was een spontaan idee van het team en we zijn het gewoon gaan doen. Bij dit soort spontane ideeën kan je het helemaal uitdenken en vervolgens gaan doen, of je kan het gewoon doen en dan vervolgens ervan leren.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Nieuwe week, nieuwe set! Het is weer vrijdag en vrijdag = Fritsdag! De week was ik met grote vriend @sunnybakhtiar welkom in de Japanse Bloesemtuin van @yamazato.amsterdam bij @hotel_okura_amsterdam ???? Vanavond om 18:00 uur kan je via mijn Twitch kanaal (link in bio) 2,5 uur lang genieten van SUNNY! Zonnetje in je woonkamer dus ???? Zin in wat lekkers te eten en drinken terwijl je aan het dansen bent? @kopstootbaramsterdam gaat jullie van heerlijke cocktails, food en andere drankjes voorzien ???? Check het event of hun page op Facebook voor het menu en gebruik de code ‘fritsfriday’ voor 25% korting op je bestelling ???????? Deel jouw proostmoment straks in een story en tag @fritsfriday om kans te maken op zo’n lekkere Frits trui ???? Ik wil graag @camalotamsterdam @jarethsky en @jonkheersoundlightvideo bedanken voor de technische ondersteuning ???????? Stay home, stay safe en geniet van je vrijdagavond! Liefs, Frits ???? #frits #amsterdam #hotelokura #yamazato #japansebloesemtuin #sunny #virtuelefritsborrel #fridayitis #zoninjewoonkamer #fritsbijokura #fritsfriday #truiwinnen #deeljouwproostmoment #hotelokuraamsterdam #uniekelocatie #kopstootbaramsterdam #food #drinks #cocktails #fritskorting #twitch #linkinbio #vrijdagfritsdag #fritsstreamtbijokura #fritsborrel #elkevrijdag

Een bericht gedeeld door Frits. (@fritsfriday) op

En, hoe hebben jullie dit nieuwe concept gelanceerd?

”Wij hebben voor de laatste optie gekozen – het ‘gewoon’ doen. We hebben nu eenmaal dat verbod op feestjes organiseren, maar de vraag is dan wat je met je ondernemersgeest gaat doen om ervoor te zorgen dat je toch van toegevoegde waarde kan zijn voor je volgers.

We kunnen nu vier maanden of misschien wel langer geen evenementen organiseren. Dat is niet het moment om de laptop dicht te klappen en niks meer van je te laten horen. Dit is juist het moment om te communiceren met onze volgers. We kijken nu dus of die livestream bij onze volgers aanslaat. Zo ja, dan is dat ontzettend leuk. Zo nee, dan is het een mooi leermoment en gaan we door naar het volgende idee.”

”Een feestje in de 1,5 meter maatschappij is lastig voor te stellen.”

En hoe gaan de livestreams tot nu toe?

”Steeds beter! We hebben er nu vier gehad en daar wordt goed op gereageerd. Het leuke is dat het deuren opent bij onverwachte locaties. We staan nu opeens op plekken waar normaal nooit iemand mag komen en dat maakt dat het weer zo goed bij het concept van Frits past.

Wel zitten we nog in de onderzoekende fase. Wat werkt? Wat niet? Zo denken we erover om een interview met de locatie te doen aan het begin van de livestream voordat de DJ begint. We zijn echt aan het onderzoeken wat het interessant maakt voor de mensen én voor de locaties.”

Leuke tips & recepten om thuis cocktails te maken >

Zie jij überhaupt nog een verdienmodel voor de evenementen business deze zomer?

”Als ik voor mezelf spreek is een nieuw verdienmodel nu niet waar we ons op focussen. Wij gaan ons vooral focussen op zichtbaar blijven en het contact met de bezoekers nog sterker te maken.

Tuurlijk houden we onze ogen open en kijken we naar kansen, maar we willen niet geforceerd iets gaan doen. Je moet wel dicht bij jezelf blijven dus deze zomer zal het niet om verdienen draaien. Ik heb ook nog geen nieuw verdienmodel in de evenementenbranche gezien. Wel denk ik dat deze periode de branche heel creatief maakt en dat er mooie ideeën uit zullen komen.”

Friday Friday // Sebastiaan Sleebos

En hoe zie jij de toekomst van evenementen? Gaat het ooit weer worden zoals het was?

”Een feestje in de 1,5 meter maatschappij is lastig voor te stellen. Toch willen we ons daar wel op voorbereiden. De consequentie daarvan is een vermindering van het aantal bezoekers. Maar met minder bezoekers komt er een aardige druk op je begroting en dan is het nog maar de vraag of dat kan.

Het enige wat we nu kunnen doen is nadenken over verschillende scenario’s voor als het zover is dat we weer borrels van Frits Friday mogen organiseren in de 1,5 meter samenleving. Het zorgt er in ieder geval wel voor dat het ondernemerschap weer naar boven komt!”

Jarig tijdens de crisis? Zo maak je er een leuk feestje van >

Over dat ondernemerschap gesproken: veel ondernemers hebben het moeilijk.. Heb je nog een tip of een positieve take-away voor anderen?

”Hou je ogen open. Blijf om je heen kijken en blijf leren. Er is zo veel informatie waar je nieuwe dingen uit kan halen. Blijf je ontwikkelen. Het leven is een grote speeltuin en leren is het mooiste wat er is. Bij ons in het team leren we elke dag en dat is fantastisch. Ik zie jongens groeien en dat is iets wat ik iedereen wil meegeven!”

Nieuwsgierig geworden? Volg Frits Friday op Instagram om op de hoogte te blijven van hun (virtuele) vrjidagmiddagborrels!

CategoriesDrankje met