R

ROMANTISCHE RESTAURANTS IN AMSTERDAM: 9 x DATE DINER PLEKKEN

date restaurant Amsterdam - Moon Amsterdam - proeflokaal a van wees - Belhamel - Date dinner plekken - Lolo Amsterdam - Romantisch dineren Amsterdam - Romantisch uit eten Noord-Holland

Of het nu jullie eerste of honderdste date is, soms willen jij en je lover een etentje met alles erop en eraan. Met romantische interieurs, goed eten en fijne wijnen op het menu, zijn deze 9 x romantische restaurants in Amsterdam perfect voor een diner date!

Smaakvolle gerechten, romantische interieurs én fijne wijnen om mee te proosten. Dit zijn 9 x romantische restaurants in Amsterdam >

Proeflokaal A. van Wees

Bij Proeflokaal A. van Wees kun je met je date aanschuiven voor specialiteiten die passen bij het seizoen. Met het najaar voor de deur, staat de Wild Stoof met friet, snert en de befaamde kaasfondue weer op het menu. Combineer dit met de 17 authentieke gedistilleerde Amsterdamse genevers, de 333 x originele vragen voor je lover en je bent de hele avond zoet.

Daten met slecht weer, 11 x tips >

Pasta e Basta

Zingende bediening, een knusse omgeving met sfeerlichtjes, heerlijk Italiaans eten én goede wijnen. Dit bij elkaar zorgt voor een unieke ervaring en een perfecte avond uit in in het centrum van Amsterdam. Slurp je pasta samen en kijk hand in hand naar de live entertainment – romantiek ten top!

BAK Restaurant

De unieke omgeving in het waanzinnige pakhuis en de meest uitbundige gerechten met groenten als basis van chef- en eigenaar Benny Blisto maken BAK Restaurant de ideale date night restaurant. Wanneer schuiven jij en je lover aan tafel?

Lolo

Op zoek naar een perfecte date locatie in Amsterdam? Dan is wat ons betreft deze (binnenshuis) Italiaanse tuin een echte aanrader. Naast het prachtige interieur is Lolo een vernieuwend restaurant, waar je geniet van de klassiek-moderne Italiaanse keuken, goede wijnen en bijzondere cocktails. De gerechten worden gemaakt van ambachtelijke producten die rechtstreeks zijn geïmporteerd uit Italië. Yum!

Moon

Romantisch uiteten in Amsterdam doe je bij Moon op de 19e verdieping van de A’DAM Toren. Proost met je lover op een geslaagde avond met een prachtig panorama uitzicht over Amsterdam. En, geniet van de klassieke gerechten in moderne jasjes van chef Jaimie van Heije en chef Tommy den Hartog.

RIJKS

Hoezo een date night, als je er een full day date van kunt maken? Slenter eerst langs de mooiste schilderijen in hét museum van Nederland en krijg daarna het Rijksmuseum op je bord: je doet het alleen in Amsterdam. Bij Restaurant RIJKS serveren Chef Joris Bijdendijk en zijn team namelijk een sterrendiner- en lunch met zoveel mogelijk producten van Hollandse bodem.

Meer mooie sterrensrestaurants in Amsterdam >

Belhamel

In de reeks romantische restaurants in Amsterdam kan Belhamel niet ontbreken. Het restaurant heeft zowel binnen als buiten 020 een goede naam opgebouwd. En, dat is natuurlijk niet voor niets: bij Belhamel is namelijk de lunch- en dinerkaart van hoog niveau, ademt de Parijse interieur romantiek én zijn ze toegankelijk voor een groot en variërend publiek. Ook voor jou en je date!

The Duchess

Een Michelinster, gerechten geïnspireerd op de Frans-Italiaanse keuken én een prachtig interieur. Do we have to say more? The Duchess schreeuwt romantiek. En oh, het restaurant is ook open voor een date lunch!

Impero Romano

Eerlijk is eerlijk: de Italiaanse keuken doet het altijd goed tijdens een date night. En, laat Impero Romano nu net bekend staan om de fantastische sfeer, de beste Italiaanse gerechten en heerlijke scroppino. Een Girls Who aanrader: ga hier zeker voor de truffel pasta. Deze pasta wordt aan tafel klaargemaakt (in mega veel Parmezaanse kaas) en je mag kiezen wat voor soort truffel je erop wilt. Yummy!

En, naar welke romantische restaurants in Amsterdam gaan jij en je date naar toe?

Bron omslagfoto: The Duchess

CategoriesFijne Foodspots