R

ROMANTIEK TEN TOP MET DEZE CULINAIRE VALENTIJNSTIPS

valentijnsdag 2020 - valentijnsdag - valentijnsdag amsterdam - romatisch diner - 14 februari - wat te doen met valentijnsdag - activiteiten valentijnsdag - uitjes valentijnsdag

Valentijnsdag, de dag van de geliefde, een commercieel feest of gewoon 14 februari. Hoe we het ook noemen, voor de Bourgondiërs is het gewoon een gegronde reden om buiten de deur te eten. Althans, je kunt er natuurlijk voor kiezen om te gaan kloten met een allerhande recept om vervolgens de rest van de avond je verbrande pannen af te wassen. Maar ja, in de watten gelegd worden met jouw (prille) liefje is wel een stuk gezelliger. Voor een romantische rendez-vous trek je in Amsterdam allesbehalve aan het kortste eind. 

Hier kun je een valentijnsdag menu 2021 bestellen >

De Foodhallen transformeert in De Flirthallen

In de Foodhallen genoeg keus aan culinaire Valentijnstips! Op jour d’amour transformeet de Foodhallen in Amsterdam dit jaar in ‘s werelds eerste indoor Flirthallen. Op Valentijnsdag staat deze foodhal geheel in het teken staan van flirts, liefde en dates. Een levensechte Cupido zal zijn Gouden liefdespijlen in de rondte laten vliegen om nietsvermoedende vrijgezellen aan elkaar te koppelen. Ben jij al happily together? Geen probleem, ook leuk! Aan zwijmel elementen geen tekort. Oesters, bubbels en zwoele muziek brengt jullie in de sfeer voor een dromerige Valentijnsdag.

Pannenkoeken bij kaarslicht bij STROOP

Valentijnsdag vieren hoeft natuurlijk helemaal niet chique. Het gaat erom dat je gezellig samen op stap bent! Lady en de Vagebond laat ons altijd geloven dat samen van aan een sliertje spaghetti slurpen heel romantisch is. Maar, ik heb het laatst uitgeprobeerd en eigenlijk is het vet onhandig. Wat wél praktisch is (en misschien nog wel romantischer): samen pannenkoeken eten bij STROOP. Op 14 februari serveren zij een speciaal 3-gangen Valentijnsmenu. Is dat eens even gezellig

Valentijnsverrassingsmenu bij Lokaal Edel

Een Valentijnsverrassingsmenu. Dat is een hele mond vol. Letterlijk en figuurlijk natuurlijk, want bij Edel verlaat je Valentijnsdag met genoeg liefde in je maag. Uhh, eten bedoel ik. Het heerlijke shared dining menu dat zij normaal serveren, krijgt op 14 februari een liefdesjasje aan. Heerlijk om niet te hoeven kiezen, weer iets om geen ruzie over te krijgen! Je tafel wordt –verdeeld over drie gangen- gewoon lekker vol gezet met verschillende gerechtjes om te proeven. De avond kunnen jullie afsluiten in Edel’s lovecinema. Voor een bioscoopavond, valentijnsaperitief, amuse & driegangendiner betaal je €37,50 per persoon!

Culinaire ValentijnsdagCulinaire Valentijnstips

Een gratis Valentijnsdiner bij restaurant I-Dock?

Ik zie je denken. Huh? Hoe dan?! Ja ja, I-Dock heeft wel iets heel leuks bedacht voor 14 februari. Wil jij jouw date op een echte speciale manier verrassen, dan is een 4-gangen diner bij I-Dock een goed idee (denk onder meer aan kreeft en red velvet). Terwijl jij uitkijkt op de prachtige City Marina I-Dock, moet je ook even uitkijken dat je niet op een gouden hartje bijt terwijl je je dessert nuttigt. Dan is het wel your lucky day, want dat betekend dat je het hele Valentijnsmenu en wijnarrangement aangeboden krijgt! Wie de gelukkigen zijn wordt dus pas duidelijk tijdens het romantische nagerecht. Spannend toch?

Hendrick’s Gin x Tunes Bar

Hendrick’s Gin, een hartstochtelijke romance tussen komkommer en roos, schenkt op Valentijnsdag liefdesdrankjes in de Tunes Bar. Deze prachtige bar in het Conservatorium Hotel verandert in een paradijs voor tortelduiven waar Hendrick’s serenades aan geliefden tikt. Jij en je beminde nippen punch, zippen een Hendrick’s & Tonic of een speciale Valentijns cocktail. Maar dat is niet genoeg, liefde gaat tenslotte door de maag. Don’t worry; bijpassende gerechtjes lopen hand in hand uit de keuken van School van Coevorden. Tot slot staat er van Hendrick’s iemand klaar die jouw liefdesbrief ter plekke voor je uittikt. Ga er maar vanuit dat hij of zij je hierna nooit meer zal verlaten!

Romantiek bij Mama (Makan)

V-day vieren bij Mama? Dat kan, bij je beminde Mama in Amsterdam Oost. Je kunt hier beginnen met een glas bubbels waarna chef Rosmina zorgt voor een uitgebreide Rijsttafel. Geen ruzie krijgen over dat laatste hapje Rendang he! Sluit het diner af met een Instagrammable Valentijns dessert van chef Juan. Hierna is jullie romantisch avondje nog niet afgelopen. Althans, als het sharing is caring diner goed is gegaan. Ga verder aan de bar, waar Joan the Botanist de romantiek door elkaar mixt in zijn speciale liefdescocktails. Het menu kost €55,- per persoon, love not included.
 Culinaire Valentijnstips

Dating met Deliveroo 

Geen zin om te koken, maar wel om thuis te blijven? Deliveroo helps you out! Daar is het de hele maand februari liefde wat de klok slaat, naast heerlijk eten natuurlijk. Deliveroo’s riders bezorgen je niet alleen het eten van favo restaurant, maar misschien ook wel de liefde van je leven! Dus, heb jij een knorrende maag en honger naar liefde? Dan kun je je gegevens (inclusief foto, adres en lievelingsgerecht) mailen naar bordvoorjekop@deliveroo.nl en wie weet gaat het Deliveroo team als een soort van All you need is love op zoek naar jouw perfecte date in hun mini-datingshow.

LAAT JE BOURGONDISCHE HART SNELLER KLOPPEN BIJ RESTAURANT BEULINGS

Vier de liefde bij INK Hotel, PRESSROOM

Ook INK Hotel heeft iets leuks in petto voor alle liefdeskoppels. Naast een speciaal 3-, 4-, en 5-gangenmenu, wordt er ook nog een luxe en romantisch overnachting weggegeven. Ik zie je denken; hoe, wat, waar, wanneer?! Nou, dit hebben ze leuk bedacht! Elk koppel mag bij binnenkomst een envelop kiezen met een love quote, één van deze enveloppen bevat de sleutel van de Romance Suite. Deze kamer bevat alle romantische ingrediënten die jij en je Valentijn nodig hebben. Champagne, aardbeien met slagroom, rozenblaadjes, aan alles is gedacht!

 

Kattenkopjes en Catuccino 

Ook voor de gelukkige singles, hartstochtelijke kattenvrouwtjes, of de mannen onder de plak: van knorrende pluizenbolletjes wordt iedereen (zonder kattenallergie) blij. Je kunt er dus voor kiezen om Valentijnsdag door te brengen in Kattencafé Kopjes. In deze gezellige kattenwalhalla onder het genot van een ‘catuccino’ en valentijnsgebak, je eindeloze liefde delen met alle wollige wezentjes die er rondlopen.

Culinaire Valentijnstips

300 KAARSEN IN DE WAAG

Wow. Klinkt dat niet mega romantisch? Zelf ben ik er nog nooit geweest, maar het lijkt erop dat café- restaurant- café In de Waag wel een van de meest dromerige plekken is om Valentijn te vieren. In dit karakteristieke, sprookjesachtige en historische monument kun jij met je lover genieten van een speciaal Valentijnsmenu, met onder andere roze scroppino! Ze serveren het menu t/m 17 februari.

Sterren kijken bij MR PORTER

Commercieel feest of niet. Liefde is iets prachtigs en dat mogen we op 14 februari echt wel even in stijl vieren. Wil jij je (prille) liefde 100% verleiden? Neem hem of haar dan mee naar een de rooftop van MR PORTER. Naast een prachtig uitzicht over Amsterdam, kun je vanaf het verwarmde terras de sterren bewonderen onder een warm kleedje. Slecht weer? Geen probleem, ook vanuit het restaurant heb je prachtig uitzicht vanuit de nok van het W hotel in Amsterdam. In de MR PORTER lounge kunnen jullie opwarmen bij de sprookjesachtige haardvuur en ook aan de bar kun je genieten van heerlijke gerechten en cocktails.

Dit waren de culinaire Valentijnstips, Girls Who selected. Hé schat, reserveer jij snel een tafeltje?

CategoriesFijne Foodspots