D

DIT ZIJN 8 x DE MOOISTE PLEKKEN IN DE ALGARVE

Algarve mooiste plekken

In het meest zuidelijke deel van Portugal (aan de Atlantische oceaan) vind je de Algarve. Wereldwijd bekend vanwege de prachtige stranden, omringd door hoge rotsformaties en leuke steden. Het is een prachtig gebied om roadtrips te maken. Ben je op zoek naar de mooiste plekken in de Algarve. GIRLS WHO geeft 8 x fijne tips.

Op zoek naar de mooiste plekken in de Algarve? GIRLS WHO geeft je 8 tips >

1. Faro

Niet te missen: dé hoofdstad van de Algarve is Faro en wordt vaak benoemd als een populaire vakantiebestemming. De stad heeft een historisch centrum, smalle winkelstraatjes en heel veel leuke, gezellige terrasjes. Faro is als vertrekplaats om de Algarve te verkennen zeker een aanrader! Tip: op een kwartiertje rijden van Faro vind je het stadje Cabanas. Hier is in maart 2024 een gloednieuw restaurant geopend, genaamd Savage Cabanas (aanrader!).

Lees hieronder verder >

2. Carvoeiro

Iets verder van de kust gelegen vind je Carvoeiro: een klein, sfeervol plaatsje in de Algarve. Aan de zee ligt het Praia do Carvoeiro, een gezellig strand, gelegen in een mooie baai. De zonsondergang is hier magisch. Net boven Carvoeiro ligt de spectaculaire houten boardwalk van Carvoeiro bovenop de klif van het fort Nossa Senhora da Encarnação. Doen!

3. Olhão

Olhão heeft vrijwel alles: een prachtige haven, historisch stadscentrum en leuke pleintjes met terrasjes. De stad heeft duidelijk net zoals veel plaatsen in de Algarve nogal wat Moorse invloeden. Dat zie je vooral terug in de geschiedenis en architectuur. Daarnaast is het ook dé plek waar de veerboten vertrekken naar de twee mooiste eilanden van de Ria Formosa: Praia de Ilha do Farol da Ilha da Culatra.

Leuk! Dit zijn 9 x food hotspots in de Algarve >

4. Portimão

Één van de wat grotere steden is Portimão. Hier vind je een prachtig breed strand (het Praia da Rocha is zelfs één van de populairste stranden van de Algarve). Iets verder ligt het gezellige en veel kleinere Praia de Vau. Portimão is een goede plek om te verblijven en heeft heel veel leuke hotels.

Lees verder over de mooiste plekken in de Algarve >

Algarve plekken

5. Vila Real de Santo António

Gelegen in het uiterst oostelijke puntje van de Algarve kom je terecht bij Vila Real de Santo António. Deze plek is écht een een architectonisch pareltje en bedacht door Marquês de Pombal, de man die ook Lissabon heeft ontworpen. Je vindt hier ook het prachtige Monte Gordo strand.

6. Monchique

Wist je dat Monchique de naam is voor een plaatsje, regio én een berg? Het pittoreske dorpje ligt landinwaarts verscholen op de zijde van de 902 meter hoge berg Foia (het hoogste punt van de Algarve). Op de top heb je een fantastisch uitzicht over Zuid-Portugal en kun je prachtige wandelingen maken.

7. Ponta da Piedade

Vrijwel op alle lijstje staat Ponta da Piedade bij Lagos met de mooiste stranden, zoals Praia Dona Ana en Praia do Camilo. Ook mogen de rotsen van Ponta da Piedade niet vergeten worden. Hier vind je de kleine strandjes, alleen vanaf een boot zichtbaar, die niet te bereiken zijn van bovenaf. Maak een boot tocht langs de kust en ontdek deze waanzinnige plekjes!

De mooiste plekken in de Algarve >

Ponta da Piedade

8. Tavira

We sluiten dit rijtje af met Tavira. Dit leuke plekje ligt wat meer naar het oosten richting de Spaanse grens en behoort zeker tot één van de mooiste plekjes van de Algarve. Het stadje kent veel leuke restaurantjes, winkels en het is ook het vertrekpunt naar het het eiland Ilha de Tavira-Mar, vooral bekend om de prachtige stranden.

Ga jij binnenkort naar de Algarve?

CategoriesEuropa