5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN WINTERBERG

leukste restaurants in winterberg - beste restaurants in winterberg - italiaans restaurant winterberg - Winterberg restaurant schnitzel - kindvriendelijke restaurants winterberg - restaurant winterberg centrum - restaurant winterberg met uitzicht

Of je nu in de winter over de piste racet met je ski’s, van de vele rodelbanen afglijdt. Of juist in de zomer de dorpjes, kastelen en bergen in het zonnetje ontdekt. Lekker tafelen hoort er natuurlijk ook bij! Hieronder vind je 5 x leuke restaurants waar je aan kunt schuiven in Winterberg.

Van een Italiaans restaurant tot een plekkie in het centrum en met uitzicht: dit zijn de beste restaurants in Winterberg op een rijtje >

Overnachten in Winterberg

Als je meerdere dagen naar Winterberg gaat, wil je natuurlijk wel in een gezellige hotel overnachten. Dat begrijpen wij bij Girls Who al te goed, daarom hebben we alvast een leuke hoteltip voor je uitgezocht! Zo is de StayCozy Bike & ski Apartments, midden in het centrum én vlakbij de skilift een perfecte uitvalsbasis. En ben je voorzien van alle gemakken. Inclusief een keuken en Netflix!

Meer leuke plekjes in Duitsland >

1. Die Sperre

Op 1 kilometer rijden vind je het gezellige familierestaurant. Je kunt in dit restaurant in Winterberg authentieke Duitse gerechten eten, zoals de favoriete schnitzel. Alleen dan allemaal met een eigen twist, waardoor de klassiekers nét iets verfijnder smaken. Reserveren is hier wel een aanrader: het is een geliefde plek onder de locals én de toeristen.

2. Landfein Winterberg

Midden in het lager gelegen dorp Neuastenberg vind je het gastronomische Landfein. De menu is hier niet uitgebreid, maar wat je voorgeschoteld krijgt zijn geslaagde combinaties en goede smaaksensaties. Het verandert ook telkens: wat er op de kaart staat is afhankelijk van het seizoen. En dus vers!

3. Italiaans restaurant Winterberg: Da Salvatore Ristorante

Begrijp ons niet verkeerd, we zijn niet vies van de Duitse keuken. Verre van zelfs. Maar soms wisselen we dit graag af met lekkere pasta’s, bruschetta en andere Italiaanse lekkernijen. Gelukkig, kunnen we dan in het centrum van Winterberg terecht bij het modern Italiaans restaurant Da Salvatore.

Ook leuk! 11 x Italiaanse restaurants in Amsterdam >

4. Panorama Cafe – Restaurant

Zoals de naam al verklapt, kun je bij het Panorama café het prachtige berglandschap van Winterberg vanaf het terras bewonderen. Met het zonnetje op je gezicht of in de winter met de voetjes bij de openhaard. Ook de kinderen vervelen zich hier niet: je hebt twee fantasierijke speelhoeken en schattige dwergkonijnen op het familieterras.

5. Benny’s Kartoffelkiste

Ben je op zoek naar een plekje waar je een lekkere, typische Duitse gerechten kunt eten? Dan ben je bij Benny’s Kartoffelkiste aan het juiste adres. In dit restaurant in Winterberg vind je niet alleen lekkere schnitzel en andere vleesgerechten. De kaart staat hier vol met bekende aardappelgerechten zoals rosti en pommes.

En, bij welke leuke restaurants in Winterberg schuif jij aan?

CategoriesEuropa