5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN DOKKUM

hotspots in dokkum - restaurant dokkum centrum - kindvriendelijk restaurant in Dokkum - lunchen in dokkum - dokkum restaurant tips

In Dokkum valt er met een rijkvolle historie, zes meter hoge verdedigingsmuren en een gezellige binnenstad veel te zien & doen. Na (of tijdens) ál dat ontdekken, kunnen wij ons goed voorstellen dat je jezelf wilt trakteren op wat lekkers in een van de gezellige terrassen of restaurants in Dokkum. Hieronder vind je 5 x leuke plekjes op een rijtje!

Fijne lunch- en dinerplekjes, mooie interieurs en lekker eten: hieronder vind je 5 x leuke restaurants in Dokkum >

Stadscafé Artisante

Op een schitterende plek in het centrum van Dokkum vind je het stadscafé Artisante. Je zit hier naast het prachtige stadshuis (niet te missen) en kijkt uit over de oude schepen. Ook binnen zit je goed: het is warm ingericht met veel planten en een houten vloer. Op de kaart staan klassieke lunch- en dinergerechten die ’t altijd goed doen!

Ook leuk! 6 x gezellige restaurants in Sneek >

Kindvriendelijk restaurant in Dokkum: KB Food & Drinks

Jezelf trakteren op een uitgebreide lunch of diner doet je in Dokkum bij KB Food & Drinks. Binnen zit je op de hippe, blauwe stoelen. Tussen het behang met bloemen en mooie kleurrijke schilderijen op de muur. Buiten doe je jezelf trakteren tussen het groen, op de comfortabele loungebanken in de verborgen stadstuin. Met een speelhok buiten, is KB Food & Drinks ook een kindvriendelijk restaurant in Dokkum.

Dokkum restaurant tips >

Lunchen in Dokkum: Haagens

Wil je lunchen in Dokkum? Dan is het gezellige lunchplekjes Haagens de place to be! Hier eet je rijk belegde, huisgemaakte (!) broodjes met verse ingrediënten en sauzen van een geheim recept. Daarnaast kun je hier ook terecht voor salades, poké bowls, borrelplanken, smoothies en koffiespecialiteiten. Én – ook niet geheel onbelangrijk – is het interieur hier hip ingericht!

Italiaans restaurant Dokkum:  D’Angelo

Bij Girls Who zijn we dol op de Italiaanse keuken, waar we ook op de wereld zijn. Dus ook in het mooie Fryslân. De Girls Who deze liefde delen, kunnen hun hart luchten in het eeuwenoude stadscentrum van Dokkum bij D’Angelo Pizzeria Ristorante. De pasta’s en pizza’s worden ambachtelijk bereid en de muur is beschilderd met Michelangelo’s bekendste werken, waardoor het net lijkt alsof je ín de schilderij dineert. Kijk maar:

Dokkum restaurant tips >

Koffiebar Knus

Bij Koffiebar Knus maakt een jong, creatief team de lekkerste koffies voor je klaar. Naast koffies, kun je hier ook terecht voor huisgemaakte lekkernijen en fijne ontbijt- en lunchgerechten. Van pancakes in de ochtend tot verse broodjes en soepen in de middag. Ook leuk: ze hebben hier ook hightea’s én high soups, die je met mooi weer buiten kunt opsmikkelen met uitzicht op de gracht.

En, bij welke leuke restaurants in Dokkum schuif jij aan?
Meer restaurant tips >

CategoriesFijne Foodspots