5

5 x LEUKE RESTAURANTS IN BUSSUM

hotspots Bussum - sterrenrestaurant in Bussum - Italiaans restaurant in Bussum - beste restaurants in Bussum - restaurant Bussum lunch - restaurant Bussum Brinklaan

Een dagje varen over de Gooise Meren, shoppen inde vele winkelstraatjes, wandelen door de omgeven heide en bossen. Of cultuur snuiven bij Fort Werk IV, maak je helemaal af met iets lekkers. Hieronder vind je 5 x gezellige & leuke restaurants in Bussum op een rijtje!

Van een Italiaans restaurant tot een sterrenrestaurant: dit zijn 5 x leuke restaurants in Bussum >

Sterrenrestaurant in Bussum: FAULK

We beginnen de reeks leuke restaurants in Bussum met een Hollandse restaurant in een wereld jasje: FAULK. Dit restaurant gebruikt het liefst smaken uit de (lokale) omgeving en combineert de mooiste Nederlandse seizoen producten met het beste uit de rest van de wereld. Yum, want ze zijn niet voor niets in de Michelingids 2022 meegenomen!

Soigné

In het historische hart van Bussum worden culinaire creaties en een intieme sfeer gecombineerd. Zo schuif je aan mooi gedekte tafeltjes in een huiselijk sfeer en worden prachtig gerechten door cuisinier Dennis Jong geserveerd. Daarnaast kun je hier ook deelnemen aan verschillende kookworkshops en kun je de gerechten ook gewoon mee naar huis nemen. (Of aan het water voor een romantische picknick!)

Ook leuk! 6 x gezellige restaurants in Monnickendam >

Brasserie Bel-Ami

Brasserie Bel-Ami is één van de bekendere, gezellige restaurants in Bussum. Van een fonduerestaurant tot aan een boetiek en verschillende kantoren: het historische pand van dit restaurant heeft veel meegemaakt en is van vele initiatieven onderdak geweest. De authentieke details zoals de indrukwekkende glas-in-loodramen en sierlijstwerken, vloeien naadloos over in het moderne interieur. Daarnaast zit je op de warmere dagen ook op het zonovergoten terras helemaal top: met een cocktail en een van de seizoengerechten van de kaart!

Italiaans restaurant Bussum: La Vespa Pizzeria

We blijven het zeggen: de Italiaanse keuken is één van onze favorieten, waar we ook op de wereld zijn. Dus ook wanneer we de grootste stad van de Gooise Meren bezoeken. De Girls Who de liefde voor de Italiaanse keuken delen, kunnen in Bussum bij La Vespa Pizzeria genieten van authentieke Italiaanse gerechten. In een huiselijke setting met Italiaanse muziek op de achtergrond en waar je zo de open keuken in kijkt.

Ook leuk! 11 x Italiaanse restaurants in Amsterdam >

D’oude Brink

In het hart van het Gooi vind je de thuisbasis van chef-kok Sanjai Mehilal die met liefde lekkere gerechten op tafel tovert. Tegenwoordig is het de thuisbasis van vele Bussumaars: het restaurant is namelijk een knusse plek waar je in een relaxte sfeer kunt genieten van een goede kop koffie, lekker eten of een gezellige borrel. Binnen op de comfy Chesterfield banken en in een uniek & modern ingericht interieur. Buiten in de verwarmde tuinkamer.

En, bij welke leuke restaurants in Bussum schuif jij aan?

CategoriesFijne Foodspots