R

REIZEN NAAR BODØ, NOORWEGEN: TIPS, ACTIVITEITEN & HOTSPOTS

Bodo trip

Bodø is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je naar Noorwegen gaat, maar het is zeker een plek voor op je bucketlist! Editor Julia bezocht deze stad en neemt je mee op reis naar het noorderlicht, de husky’s en de prachtige natuur.

Vliegen naar Bodø

Ik hoor je al denken, hoe kom je nou terecht bij de stad Bodø in Noorwegen? Nou, Bodø is nog niet zo bekend en kwam toevallig voorbij tussen het (onbekende) steden rijtje van KLM. Steden zoals Tromsø, De Noordkaap en Alta zijn heel erg populair en worden massaal bezocht door toeristen. Iets wat onbekend is en nog niet veel wordt bezocht door toeristen trok me aan. Samen met een vriendin gingen we vanuit Amsterdam met tussenstop in Bergen naar Bodø. De beste periode om de stad te bezoeken is van november tot en met februari. In deze periode heb je de meeste kans om het noorderlicht te zien.

Meer tips over Bodø vind je onder deze foto >

Bodo Vlucht

Overnachten in Bodø

Er zijn een aantal goede hotels in Bodø te vinden. De stad is ideaal te voet te ontdekken, dus met de locatie van het hotel zit je altijd wel goed. Een goede tip voor een leuk hotel is Scandic Bodø. Dit hotel ligt aan het water naast de haven van de stad en op zo’n 200 meter van het treinstation. Vanuit hier loop je ook naar de leuke restaurantjes en winkels.

Bucketlist activiteit: boek een huskytocht

Een ‘dog sledding day trip’ mag absoluut niet ontbreken aan je bezoek in Noorwegen. Dit was naast het zien van het noorderlicht een van de hoogtepunten van de reis! Vanuit Bodø neemt een gids je mee naar een gebied buiten de stad. Tijdens deze dagtrip maak je kennis met de prachtige natuur van Noorwegen: besneeuwde dennenbomen, wilde elanden en zoutstromen.

Scroll door voor meer info over de huskeytour >

bodo huskey

Na een paar korte stops kom je na ongeveer twee uurtjes rijden aan bij een local en zijn husky’s. Hier start je avontuur: je ontmoet de honden en je helpt mee de slee startklaar te maken. De husky’s zijn super enthousiast en vriendelijk! Ze zijn bezoekers gewend en vinden het geweldig als ze veel aandacht krijgen. En zeg nou zelf… die koppies zijn toch te schattig?

Boek hier een ‘day trip dog sledding’ vanuit Bodø >

Bodo huskeytocht

Na een korte uitleg sta je zelf op de slee en bestuur je zes enthousiaste honden door de middle of nowhere in de omgeving van Bodø, hoe cool?! Na ongeveer een uurtje stopt de gids bij een authentieke tent met dierenhuiden voor een kopje koffie of thee. Heerlijk opwarmen na een ijskoud ritje. Ultieme tip: geen last van koude voeten, neem boterhamzakjes mee! Mijn moeder kwam met de tip om over je sokken boterhamzakjes te doen. Ja, raar maar waar, dit werkt echt!

Als je geluk hebt met het weer, sluit je je de dag met een prachtige sunset. Dit was een magisch moment: de lucht vuurrood en om ons heen een oase van rust.

sunset Bodo

Lees hier meer over de beste tips om het noorderlicht te spotten >

Noorderlicht spotten in Bodø

Natuurlijk kom je voor het noorderlicht naar het noorden van Noorwegen. Het is alleen niet zeker of je het noorderlicht daadwerkelijk gaat zien. Een ding is zeker: je moet echt geluk hebben met de weersomstandigheden. In Bodø zelf kun je het noorderlicht zien, maar het allerbeste is om iets buiten de stad te kamperen of in een huisje te slapen zodat de ‘stadslichten’ niet het uitzicht op het noorderlicht beïnvloeden. Hoe donkerder het is, hoe beter je het licht kunt zien. Wij waren heel erg lucky en zagen het noorderlicht op een prachtige heldere avond in Bodø.

noorderlicht

Relax in de sauna midden op het ijswater

Nog een must-do als je in Bodø bent: breng een bezoekje aan sauna Pust. Deze sauna ligt in de haven van Bodø en heeft een prachtig uitzicht. Na een bezoek in de sauna afkoelen? Spring dan in het ijskoude zeewater! Uniek! Een ticket is iets minder dan €20,- voor een ochtendje in de sauna. Aanrader!

En? Al enthousiast over de stad Bodø? Wij gaan zeker nog een keertje terug!

CategoriesEuropa