red velvet oliebol - red velvet oliebollen - cheesecake oliebol - bijzondere oliebollen
S

SAY WHAT?! HIER SCOOR JE DE EERSTE RED VELVET OLIEBOL VAN NEDERLAND

Net wanneer je denkt dit jaar de boeken ingaat als verloren jaar, komen de kramen met vette, dampende deeghappen weer tevoorschijn. Oliebollen maken het einde van een jaar sowieso beter, maar let even op: er zijn nu ook variaties als Oreo & Red Velvet oliebollen te koop. Je wil het! Wie, wat, waar? Je leest het hier.

Cheesecake, Nutella of Red velvet oliebollen scoren dit jaar? Hier moet je zijn >

Creatieve variaties op de oliebol

Tot voor kort hoefde je maar over hoogstens drie dingen na te denken als je een oliebollenkraam tegemoet liep. Met of zonder krenten, hoeveel stuks en wel of geen extra poedersuiker?

In die tijd is dit jaar verandering gekomen, met de komst van allerlei creatieve variaties op de oliebol. Ondernemers in de oliebollen scène zijn dit jaar nóg creatiever te werk gegaan door allerlei lekkere ingrediënten toe te voegen aan de klassieke oliebol. Het resultaat? Red velvet-, Oreo-, & Nutello oliebollen. 

29 x Oliebollenkramen in heel Amsterdam >

Knipper gerust even met je ogen, maar echt – je leest het goed. Voor velen wordt hiermee hun zoete droom werkelijkheid. En daarbij, hoe leuk is het om je kleine gezelschap op NYE te verrassen met deze smakelijke alternatieven op de klassieke oliebol? Precies!

(tekst gaat verder onder de foto van deze heerlijke cheesecake oliebol)

red velvet oliebol - red velvet oliebollen - cheesecake oliebol - bijzondere oliebollenCheesecake oliebol // red velvet oliebollen // bijzondere variaties oliebol // hoeveel calorieën in een oliebol

Waar te koop?

De bijzondere oliebollen zijn te koop bij de enige echte Amsterdamse Oliebollenkraam. De ondernemers achter de kraam zijn normaliter actief in de evenementen en daarmee is genoeg gezegd: ze moesten het roer dit jaar omgooien en out of the box denken. Ze kwamen uit op heerlijkheden als Red Velvet oliebollen, Strawberry cheesecake en Lemon cheesecake bollen. 

Deze oliebollen walhalla is op twee locaties te vinden: op het Belgiëplein in Nieuw-Sloten in Amsterdam, en op de parkeerplaats van de Makro op de Flinessestraat.

Aantal calorieën oliebol

En nu vraag je je misschien af hoeveel calorieën in een oliebol zitten? Eigenlijk moet je daar tijdens de feestdagen helemaal niet over nadenken maar vooruit, we verklappen het. In een normale oliebol zitten rond de 160 calorieën, maar we moeten je eerlijk bekennen dat we niet weten hoeveel dat er in een Red Velvet oliebol zijn. Het zal wellicht iets meer zijn, haha!

Recept voor Vegan Oliebollen >