R

RECEPT ZEEBAARS CRUDO MET VENKEL & YUZU

recept zeebaars crudo - zeebaars crudo - crudo van zeebaars - crudo maken - hoe maak ik crudo - recepten met zeebaars - recept met zeebaars

Crudo betekent ‘rauw’ in het Italiaans. Zo heb je pesce crudo (rauwe vis) zoals ceviche en carne cruda (rauw vlees) zoals een steak tartaar. Op zoek naar een lekkere pesce crudo recept? Hieronder vind je het recept voor zeebaars crudo met venkel en yuzu.

Vind hier het recept voor zeebaars credo met venkel en yuzu >

Ingrediënten

2 zeebaarsfilets
1 venkel 
3 el yuzusap 
Peper en zout 
Olijfolie
Limoenrasp

Ook lekker! Vind hier nog meer heerlijke vis recepten >

Bereidingswijze

  1. Halveer de venkel, snijd het hart eruit en het kontje er af. Pluk het groene van de venkel en leg apart. Slice met behulp van een mandoline in dunne plakjes (met een mes kan uiteraard ook). Stop in een klein bakje en voeg hier de yuzusap aan toe. Zet voor minimaal een uur weg in de koelkast. 
  2. Controleer de zeebaarsfilets op graatjes, verwijder het vel en tranceer in mooie plakken. 
  3. Zet een kommetje op z’n kop op een bord, Leg hier omheen de plakjes zeebaars in een golvende beweging. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. 
  4. Verdeel de ingelegde venkel over de krans en garneer met het groen van de venkel. Rasp er nog wat limoenzest overheen. Maak eventueel af met wat eetbare bloemetjes. 
  5. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij aan de slag met dit recept voor zeebaars crudo met venkel en yuzu?

Bron: Homechef Huiberts