1

10 x ÉCHT LEUKE HOTSPOTS IN CANGGU, BALI

Reisje naar Bali op de planning? Lucky you! Canggu, Bali is een must-visit plekje als je daar bent. Zo goed als vastgeplakt aan Seminyak: het surfersplaatsje waar de een na de andere heerlijke low key, chille hotspot zijn intrek doet. Girls Who Travel heeft een selectie voor je gemaakt!

Ga jij naar het paradijs op aarde dat Canggu op Bali heet? In het tropische surfersplaatsje vind je de ne na de andere heerlijke low key, chille hotspot. Wij hebben de leukste hotspots van Canggu onder elkaar gezet!

De straten van Canggu, Bali liggen tussen de lushy heuvelachtige sawa’s (rijstenvelden). Altijd een prachtig uitzicht als je lekker aan het scooteren bent. Want dat doet men, scooten van de een naar de andere plek, strand of hang-out. Ik kan je een enorme lijst geven van de fijnste plekjes, maar ik hou het kort en deel graag mijn tried and tested favorieten! Here we go:

1. The Slow

Dit lijstje is niet perse van goed naar minder goed. Maar, The Slow wilde ik toch graag op 1 zetten over unieke plekken in Canggu, Bali. Hier zijn ze namelijk coole dingen aan het doen. On point interieur, te gekke foto exposities en events. En dan hebben we het nog niet over hun zelfgemaakte nectars, extractions, blends, tonics en infusions. Smaakvol en een feest voor het oog. Zeker als je in de buurt bent even een hapje komen eten en een drankje drinken. Succes met kiezen!

Waar? Jl. Batu Bolong
Instagram? @the.slow

Canggu, bali


2. Crate Cafe

Inmiddels zijn de jongens van Crate verhuisd naar een grotere plek. Als ik de foto’s zie gaat het nog steeds om veel beton, niets gepolijst (behalve de lichtroze banken, say what), goede koffie en breakfast waar je u tegen zegt.

Waar? Jl. Canggu Padang Linjong
Instagram? @cratecafe

Meer leuke hotspots in Canggu vind je onder de foto >

Canggu, bali


3. Two Trees

Een plekje met een mooi verhaal, deze twee Francaises hebben dit eettentje opgericht. Het is er een om naar terug te gaan! Er staat teveel lekkers op de kaart om te kunnen kiezen. Eerder schreven we al over de Blue Latte, we aten er chia pudding zoals ik nog nooit heb geproefd en zwarte pancakes met allerlei goodness er in. En het ziet er ook nog eens reuze instagrammable uit. Yess.

Waar? Jl. Pantai Berawa
Instagram? @twotreeseatery

Canggu, bali

4. Hungry Bird

Ja, daar is ie dan. Een koffiebar waar je écht goede koffie kunt drinken. En heerlijke nasi goreng kunt verorberen. Wat een top combinatie! Een aantal van de jongens die hier werken doen mee aan landelijke latte art, barista en brewers cup wedstrijden. Dus je kunt er van op aan dat je een serieuze kop koffie krijgt. De eigenaar is hier ook vaak te vinden en heeft zelfs zijn eigen koffieplantage en doet ook mee aan de barista wedstrijden.

Waar? Jl. Raya Semat
Instagram? @hungrybirdcoffee

Canggu, bali


5. La Brisa

La Brisa is echt strandtent 10.0! In de eerste plaats is het gigantisch, maar het is ook geniaal bedacht met ontzettend veel oog voor detail en het concept is overal waar je kijkt doorgevoerd. Het is een soort Pirates of the Caribean wereld. De nadelen, het is groots en ook prijzig. Ga vooral ook lekker naar de kleine strandtentjes op Echo Beach, voor een lekkere zitzak en een Bintang. Maar La Brisa is wel echt een plekje waar je geweest moet zijn.

Waar? Echo Beach. (Er is een ingang via Jl. Pantai Batu Mejan, voor het grootste wow-effect loop je vanaf het strand)
Instagram? @labrisabali

Meer leuke hotspots op Canggu vind je onder de foto >

Canggu, bali


6. Mad Pops

Avocado Lime of toch de Coconut Peanut butter dark chocolate swirl? Knap als je kunt kiezen! Deze vegan ijsjes zonder troep er in kun je nu ook in Canggu krijgen. Tijdens ons bezoek waren ze nog niet geopend in Canggu, Bali maar hebben we wel bij de Shady Shack Mad Pops (ijsjes op een stokje) gegeten. Te gekke graphics en verrassende ingrediënten is de deal.

Waar? Jl. Batu Bolong
Instagram? @madpopsbali

Canggu, bali


7. Shady Shack

Je kunt hier dus niet alleen de Mad Pops ijsjes krijgen, maar ook hier vind je weer een menukaart waar je u tegen zegt. Mocht je je rainbow bowl, vega burger of juice willen meenemen naar het strand, dat kan. Maar hier kun je ook zeker lekker zitten in de shade.

Waar? Jl. Tanah Barak
Instagram? @theshadyshack

8. Milu by Nook

Je zou haast zeggen, wéér een healthy eettentje? Wonderlijk hoe ze allemaal toch weer iets nieuws brengen. Aan Milu zit namelijk ook een prachtig winkeltje waar je heerlijke Balinese mandjes, lampen, en ander fijn interieur kunt vinden. En verder lekker buiten lunchen met je voeten aan de sawa’s.

Waar? Jl. Pantai Brawa
Instagram? @milybynook

Canggu, bali


9. The Lawn

Een van de populairste hotspots op Canggu is zéker The Lawn. Onder de sierlijke parasolletjes nip je hier aan je cocktail of Bintang, met lekkere beats op de achtergrond zie je hier de zon in de zee zakken. Doe wel even je leuke pakkie aan, dit is wel een zien-en gezien worden plekje.

Waar? einde van Jl. Batu Bolong
Instagram? @thelawncanggu

Canggu, bali


10. Maria Curau nails

Bali is natuurlijk dé plek om jezelf lekker in de watten te laten leggen. Dus, ga voor een massage of een mani/pedi. Op dit verstopte plekje weg uit de hustle en bustle van Canggu, ligt Maria Curau in Perenenan. Hier krijg je een heerlijke welkomstdrankje kombucha, en tijdens je mani en pedi krijg je ook een nekmassage. Hmmm! De nagellakjes die je hier uitkiest zijn toxic free. Doe dit uitje wel even op een niet-stranddag in verband met je vers gelakte nail-art.

Waar? Jl. Munduk Kedungu, Pererenan
Instagram? @Mariacurau_bali

Canggu, bali

En, welke van deze hotspots op Canggu bezoek jij als je op Bali bent?

CategoriesAzië