R

RECEPT VEGAN TACO’S MET PULLED JACKFRUIT

recept vegan taco - recept taco jackfruit - recept pulled jackfruit - recept veganistische taco - recept vegan taco jackfruit - taco's met jackfruit

Het Mexicaanse topgerecht taco’s is heerlijk om zelf thuis te maken. Waar Mexicanen vaak gaan voor een vulling van kip of vis, is een veganistische variant ook heerlijk. Inspiratie nodig? Hieronder vind je het recept voor vegan taco’s met pulled jackfruit.

Op zoek naar een lekker en veganistische gerecht? Vind hier het recept vegan taco’s met pulled jackfruit >

Ingrediënten 

1 limoen
300 gr (biologische gesneden rode kool)
3 el pindaolie
1 kg jackfruit in blik
150 ml barbecuesaus
1 komkommer
7,5 gr verse koriander
4 el vegan mayonaise
2 el water
8 gordita’s

Ook lekker! Vind hier nog meer heerlijke vega(n) recepten met jackfruit >

Bereidingswijze 

1. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rodekool met het limoenrasp, het limoensap en de helft van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2. Laat de stukjes jackfruit uitlekken en spoel ze af onder koud stromend water. Trek ze met je handen uit elkaar. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de stukjes jackfruit met de barbecuesaus 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Snijd ondertussen de komkommer in de lengte doormidden, verwijder met een kleine lepel de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Snijd de koriander grof en meng de mayonaise met het water.

4. Verwarm de gordita’s volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de stukjes jackfruit, de koolsla en komkommer over de gordita’s. Bestrooi met de koriander en besprenkel met de mayonaisedressing.

5. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke en veganistische gerecht!

En, wanneer ga jij dit makkelijke recept voor de vegan taco’s met pulled jackfruit maken?

Bron: ah.nl