Waarschijnlijk heb je nog nooit een tosti met ei gegeten, maar dit is zeker iets wat je moet proberen. Goede tip voor een brakke dag! Ben je nog op zoek naar een goed recept? Hieronder vind je er een voor een tosti met scrambled egg en pesto.
Vind hier het recept voor de tosti met scrambled egg en pesto >
Ingrediënten
4 grote eieren
Zout
4 el boter, op kamertemperatuur
Gemalen rode pepervlokken, naar smaak
4 sneetjes zuurdesembrood
Geraspte scherpe cheddarkaas
Geraspte parmezaanse kaas
Basilicumpesto
2 el vers gesneden bieslook
Honing, om te besprenkelen
Bereidingswijze
- Klop de eieren en een snufje zout in een middelgrote kom door elkaar.
- Smelt 1 eetlepel boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de eieren toe en kook tot een dun laagje gekookt ei rond de rand van de pan verschijnt. Gebruik een rubberen spatel en duw/beweeg de eieren voorzichtig rond de koekenpan tot ze luchtig en bijna niet gestold zijn, ongeveer 2 minuten. Gelijk uit de pan halen en bestrooien met gemalen rode pepervlokken.
- Smeer de buitenkant van elk sneetje brood in met boter. Verdeel de kazen, eieren en pesto aan de binnenkant van de helft van de sneetjes brood. Voeg het bovenste stuk brood toe, met de beboterde kant naar boven. 3. Leg de sandwiches één voor één in de pan en bak ze goudbruin aan elke kant, ongeveer 4-5 minuten per kant. Serveer met bieslook, honing en zeezout.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, ga jij dit recept voor een tosti met scrambled eggs en pesto maken voor een goed begin van jouw (brakke) dag?
Bron: Half Baked Harvest
CategoriesRecepten & Trends