Carpaccio is misschien wel een van onze favoriete voorgerechten, en dan bedoelen we natuurlijk de klassieke variant met dungesneden vlees. Wat ook lekker is om een keer te proberen, is carpaccio van vis! Op zoek naar een lekker recept? Hieronder vind je er een voor tonijncarpaccio met sesam. Perfect als voorafje of op een sandwich tijdens de lunch.
Vind hier het recept voor de tonijncarpaccio met sesam >
Ingrediënten
1 bakje tonijncarpaccio
1 potje Oosterse sesamdressing
50 gr venkel
3 cm gember
50 gr gemengde sla
Zonnebloemolie
Sesamzaadjes wit en zwart
Bereidingswijze
- Leg de tonijncarpaccio in het midden van een mooi en rond bord.
- Was en snij de venkel in flinterdunne reepjes. Schil de gember en rasp in dunne plakjes.
- Verwarm zonnebloemolie in een wok en frituur hierin kort de gember plakjes totdat deze goudbruin en krokant zijn. Laat uitlekken en afkoelen op keukenpapier.
- Was de sla en meng met de venkel en 1 tl sesamdressing.
- Leg een handje van de salade op de tonijn carpaccio en garneer de tonijn verder met 1 tl sesamdressing.
- Strooi hier wat sesamzaadjes overheen en top af met de gefrituurde krokante gember.
- Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer maak jij het recept voor deze overheerlijke tonijncarpaccio met sesam?
CategoriesRecepten & Trends