R

RECEPT ZOMERSE SALADE MET WATERMELOEN, FETA EN AARDBEIEN

recept zomerse salade - recept watermeloen - recept feta - salade recepten - frisse salades - frisse recepten - zomer recept - recept aardbeien - aardbei recept - fruit salade recept

Zin in een fris en licht gerechtje op een warme dag? Wij hebben precies gevonden wat je zoekt! Hieronder vind je het gezonde recept voor een zomerse salade met watermeloen, feta en aardbei.

Vind hier het gezonde salade recept met watermeloen, feta en aardbei > 

Maar voor we beginnen.. Je zult het misschien niet geloven, maar er zitten stofjes in de watermeloen met dezelfde werking als Viagra! De aminozuren citrulline en arginine bevorderen de productie van stikstofmonoxide en dat is weer een verbinding die er voor zorgt dat de bloedvaten van het lichaam ontspannen zodat er meer bloed doorheen kan. Een natuurlijke en ook nog eens gezonde vervanger voor een leuke nacht dus..

Ingrediënten

Voor 6 personen

Voor de salade:
600 gr aardbeien, in blokjes gesneden
600 gr watermeloen, in blokjes gesneden
2 avocado, in blokjes gesneden
75 gr afgebrokkelde feta
35 gr gesneden of gemalen amandelen
8-9 takjes munt of basilicumblaadjes, gehakt

Voor de dressing:
1/4 tl zout
1/4 tl zwarte peper
2 el limoensap
3 el olijfolie

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 15 andere gezonde en frisse recepten >

Bereidingswijze 

Voor de dressing:

Meng de zout, peper, limoensap en olijfolie in een kommetje. Roer alle ingrediënten goed door elkaar met een kleine garde of een vork en zet het daarna opzij. 

Voor de salade:

Doe de aardbeien, watermeloen, avocado, feta, amandelen en munt (of basilicum) samen in een grote kom. Besprenkel jouw frisse salade daarna met de dressing en dan is het tijd om te gaan genieten!
 

En, wanneer ga jij dit makkelijke en gezonde salade recept met watermeloen, feta en aardbei maken?

Bron: Little Spice Jar