R

RECEPT SALADE MET GEGRILDE TONIJN STEAK EN WASABI VINAIGRETTE

salade met tonijn - salade met tonijn steak - recept gegrilde tonijn steak - recept tonijn steak - recept wasabi vinaigrette - salade recepten met tonijn

Tonijn is zonder twijfel één van onze favoriete vissoorten. We eten het graag rauw als sashimi, maar ook gebakken alsof het een steak is kunnen we hier onwijs van genieten. Zin in een lekker en fris gerecht met deze vis in de hoofdrol? Hieronder vind je het recept voor een salade met gegrilde tonijn steak en wasabi vinaigrette.

Op zoek naar een lekker en fris gerecht met vis? Vind hier het recept voor een salade met gegrilde tonijn steak en wasabi vinaigrette >

Ingrediënten

Voor de gegrilde tonijn steak salade:
2 verse tonijn steaks
Olijfolie
Zout en zwarte peper
4 handenvol gemengde groene sla
Sap van een limoen
1 avocado, in blokjes gesneden
1 middelgrote komkommer, in blokjes gesneden
Dun gesneden lente-uitjes, witte en groene delen (extra voor garnering)
2 tl sesamolie
1 tl rijstwijnazijn
1/2 tl verse geraspte gember
2 el geroosterde sesamzaadjes (extra voor garnering)

Voor de wasabi vinaigrette:
1/2 tl wasabipasta
1 el rijstwijnazijn
1 el natriumarme sojasaus
3 el extra vierge olijfolie

Nog meer lekkere recepten met tonijn in de hoofdrol? Vind ze hier >

Bereidingswijze

  1. Verhit een pan of bakplaat op hoog vuur. Veeg met een dunne laag olie over het oppervlak met een tang en een papieren handdoek gedrenkt in olijfolie. Veeg een paar keer over het oppervlak totdat het glad is.
  2. Dep de tonijn steaks droog met keukenpapier en breng op smaak met een beetje zout en peper. Leg de tonijn steaks op het hete kookoppervlak en schroei ze 1 tot 2 minuten per kant dicht. Je wilt aan elke kant een schroei met een koel roze midden. Haal als je klaar bent de tonijn van het vuur. Leg de steaks op een snijplank en laat ze rusten.
  3. Doe de sla in een grote kom. Besprenkel ze met limoensap, meng dit even door elkaar en verdeel daarna de sla over de serveerschalen.
  4. Doe de avocado, komkommer en lente-uitjes ook in de kom en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
  5. Roer in een kleine kom de sesamolie, rijstwijnazijn en geraspte gember tot alles goed gemengd is. Sprenkel over het avocado- en komkommermengsel en meng alles door elkaar.
  6. Doe de wasabipasta, rijstwijnazijn en sojasaus in een kommetje en meng door elkaar. Sprenkel de olijfolie al roerend langzaam over het mengsel.
  7. Snijd de tonijn voorzichtig in hapklare blokjes. Verdeel de tonijn daarna over de salades. Sprenkel elke salade met de wasabi-vinaigrette, bedek met extra gesneden lente-uitjes en eventueel nog met geroosterde sesamzaadjes.
  8. Nu is het tijd om te gaan genieten!

En, wanneer ga jij dit heerlijke en gezonde recept voor een salade met gegrilde tonijn steak maken?

Bron: Killing Thyme