R

RECEPT PUMPKIN SPICE WHITE RUSSIAN COCKTAIL

recept pumpkin spice - recept cocktail - recept white russian - winter cocktail - herfst cocktail - cocktail recepten - winterse drankjes - recepten met pompoen

We kennen natuurlijk allemaal wel de pumpkin spice latte, maar ben je al bekend met deze alcoholische variant? Nee? Deze wil je kennen! Hieronder vind je het recept voor een Pumpkin Spice White Russian cocktail.

Vind hier het recept voor de pumpkin spice white russian cocktail > 

Pumpkin Spice is een heerlijk kruidenmengsel, wat perfect past bij al jouw zoete baksels zoals taarten, koekjes, bananenbrood en pancakes. De kruidige en zoete kaneel geeft een warme smaak aan je baksels, maar de blend krijgt pas écht meer diepte door onder anderen de nootmuskaat, de koriander en het vleugje steranijs. Ruil jij zoetigheid liever in voor een cocktail? Hieronder vind je dan het perfecte recept!

Ingrediënten 

Voor 2 cocktails

Voor de cocktail:
2 shotglazen wodka van goede kwaliteit
2 shotglazen Pumpkin Spice Creamer
1 shotglas Kahlua
Slagroom en pompoentaartkruiden voor de garnering

Voor de rand:
1 tl pompoentaartkruiden
1 tl suiker
3 el gemalen digestive koekjes

Ook lekker! Vind hier nog 10 andere heerlijke recepten met pompoen (zoet en hartig) >

Bereidingswijze 

1. Meng de ingrediënten voor de rand samen op een ondiep bord. Doop de rand van twee glazen in water en dompel ze vervolgens onder in het koekmengsel. Druk en draai de randen goed door het mengsel en zet de twee glazen daarna opzij.

2. Giet de wodka, creamer en kahlua in een grote cocktailshaker gevuld met ijs. Schud licht tot alle ingrediënten gemixt en koud zijn.

3. Giet in glazen en top af met slagroom en pompoentaartkruiden.

4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke pumpkin spice cocktail!
Leuk weetje! Vijftig jaar geleden had nog niemand van ‘pumpkin spice’ gehoord en dat in het najaar allerlei pumpkin spice-varianten van allerlei producten opduiken is te danken aan Starbucks die de mix van nootmuskaat, gember, kaneel en piment zo’n 13 jaar geleden herintroduceerde.

En, wanneer ga jij dit recept voor de Pumpkin Spice White Russian cocktail maken?

Bron: The Cookie Rookie 

CategoriesDrankje doen