R

RECEPT PITA PIZZA MET BIMI EN CITROEN

recept pizza - recept pita pizza - recept pita - pita broodjes recept - recept met bimi - recept bimi - recept met citroen - vegetarische recepten - vegetarisch recept - pizza uit de oven

Heb je ooit van een pita pizza gehoord? Nee? Wij ook niet! Maar deze is zeker het proberen waard.. Hieronder vind je het recept voor een pizza van pita brood met bimi en citroen.

Vind hier het pita pizza recept met bimi en citroen > 

Ingrediënten 

Voor het pita deeg:
350 gr warm water
2 1/4 tl
Actieve droge gist
1 1/2 el suiker
1 1/2 tl zout
3 el olijfolie
250 gr broodmeel
225 gr volkorenmeel

Voor de pizza:
Olijfolie
225 gr verse mozzarella, in stukjes gescheurd
1 citroen, zo dun mogelijk gesneden en zaadjes verwijderd
1/2 paarse ui, zo dun mogelijk gesneden
4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
170 gr bimi, gehakt
Zout
Zwarte peper
60 gr gerapte Parmezaanse kaas (plus extra voor serveren)
Gemalen rode peper
Korrelige zout

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 andere heerlijke recepten met pita broodjes >

Bereidingswijze 

Voor het pita deeg:

1. Meng het water, de gist en de suiker in een beslagkom. Voeg met de mixer op lage snelheid het zout en de olie toe en voeg geleidelijk de bloem toe. Verhoog de snelheid tot middelhoog en mix tot het deeg glad en licht plakkerig is (7 tot 10 minuten). Voeg net genoeg bloem toe zodat het deeg niet meer aan de kom blijft plakken.

2. Doe het deeg in een geoliede kom en draai het een of twee keer om het met olie te bedekken. Bedek de kom met plasticfolie en laat het op kamertemperatuur rijzen tot het verdubbeld is (1 tot 2 uur).

Voor de pizza:

1. Verwarm de oven voor op 230 graden. Bestrijk een bakvorm met olijfolie en bedek daarna met het pita deeg tot de rand. Leg apart om nog eens 20 minuten te rijzen (onbedekt).

2. Bestrijk het deeg met nog een scheutje olijfolie en bedek daarna met verse mozzarella, citroen, ui, knoflook en bimi. Voeg nog een scheutje olijfolie toe. Bestrooi de toppings met een paar snufjes zout, zwarte peper en de geraspte parmezaanse kaas. Bestrooi de randen van de korst met het korrelige zout.

3. Bak voor ongeveer 25 minuten, of tot de kaas bruin en vlekkerig is en de korst goudbruin is. Top de pizza af met de gemalen rode peper en extra Parmezaanse kaas.

4. Nu is het tijd om te gaan genieten!
En, wanneer ga jij dit makkelijke recept maken voor de pita pizza met bimi en citroen?

Bron: My Name is Yeh