R

RECEPT GEROOSTERDE VEGGIE PITA’S MET AVOCADO DIP

pita broodjes recepten - pita broodjes - pita brood recepten - recepten met pita - recepten met pita brood - pita brood - pita brood maken - pita broodjes - pita chips - pita pizza - pita vulling recept - pita broodje recept

Iedereen heeft wel eens een pita kaas, broodje shoarma of een pitabroodje met falafel gegeten. Maar wist je dat je nog veel meer kanten op kunt met deze smakelijke broodjes? Hieronder vind je het recept voor geroosterde veggie pita’s met avocado dip en bloemkool.

Vind hier het recept voor de pita broodjes met geroosterde groenten en avocado dip > 

Ingrediënten 

Voor de avocado dip:
2 rijpe avocado’s
1 of 2 teentjes knoflook
2 el olijfolie
2 el water (meer indien nodig)
Een handvol koriander (optioneel)
1/2 tl zout
1 tl komijn
Een halve serranopeper
Sap van een limoen

Voor de geroosterde groenten:
2 bloemkoolkoppen, in kleine roosjes gesneden
2 blikjes van 400 gr kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
1 of 2 tl chilipoeder
1 of 2 tl garam masala (optioneel)
1/2 tl cayennepeper (als je pittig wilt)
Olijfolie
Zout en peper naar smaak
8 kleine volkoren pita’s
Griekse yoghurt als topping

Meer inspiratie nodig? Vind hier nog 10 andere heerlijke recepten met pita broodjes >

Bereidingswijze 

1. Groenten: Verwarm de oven voor op 220 graden. Dep de bloemkool en de kikkererwten droog met keukenpapier. Leg ze in een laag (goed verspreid en niet op elkaar) op een grote bakplaat of op twee bakplaten. Besprenkel de groenten met olijfolie en daarna met kruiden. Schud de pan voorzichtig om alles te mengen. Rooster 15 tot 20 minuten, roer alles goed door elkaar en rooster daarna nog eens 15 tot 20 minuten. De bloemkool en kikkererwten moeten goudbruin zijn en de kikkererwten moeten half knapperig worden.

2. Avocado dip: Terwijl de groenten roosteren, pureer je de ingrediënten van de avocado dip in een keukenmachine. Als het klaar is, zet je de dip even opzij.

3. Serveren: Verdeel over elk pitabroodje een lepel avocado dip en bedek met de geroosterde groenten. Bestrooi met wat extra zout, peper, koriander en een goede klodder Griekse yoghurt.

4. Nu is het tijd om te gaan genieten van jouw heerlijke gerecht!




En, wanneer ga jij dit recept maken voor pita broodjes met geroosterde groenten en avocado dip?

Bron: Pinch of Yum