R

RECEPT MEDITERRANE KIKKERWTEN SALADE

gezonde salade - zelf salade maken - salade recepten - lekkere maaltijdsalades - grote salades - salade recept met kip - salade recept met avocado - sla - maaltijdsla - makkelijke maaltijdsalade - maaltijdsalade kikkererwten

Een salade hoeft absoluut geen droge, saaie maaltijd te zijn. En ze hoeven ook zeker niet duur te zijn. Met de juiste ingrediënten kun je alle kanten op. En of je ze nou bereidt voor ontbijt, lunch of diner, ze zijn vullend genoeg voor een gehele maaltijd. Hieronder vind je het recept voor een heerlijke maaltijdsalade met een Mediterraans tintje.

Vind hier het recept voor deze heerlijke maaltijdsalade >

Ingrediënten 

Benodigdheden kikkererwten basis

1 blik kikkererwten, goed afgespoeld
1 el olive oil
1/2 tl gemalen komijn
1/2 tl gemalen chili poeder
Eventueel: 1/4 tl cayennepeper
Zout & Peper

Benodigdheden salade basis 

1 pak parelcouscous
1/4 halve komkommer in stukjes gesneden
1 grote hand gehalveerde cherrytomaatjes
1 el olijven
1/4 tl peterselie
1 blik geroosterde rode paprika in stukjes gesneden
Eventueel: geroosterd pita brood, in stukjes gesneden citroen, feta

Benodigdheden salade dressing 

4 el olijfolie
1-2 grote citroenen e
1,5 el rode wijn azijn
2 el honing
1 tl dijon mosterd
1 tl gedroogde oregano

Meer gezonde maaltijdsalades? Hier vind je ze > 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met aluminiumfolie. Doe kikkererwten in een kom, voeg 1 eetlepel olijfolie, komijn, chili poeder, cayennepeper en zout toe. Meng goed en zorg ervoor dat kikkererwten gelijkmatig bedekt zijn met kruiden. Verspreid kikkererwten in een gelijkmatige laag over bakplaat en bak gedurende 25-30 minuten, ongeveer halverwege in de kooktijd, tot ze knapperig zijn. Laat ze volledig afkoelen voordat je ze aan de salade toevoegt.
  2. Bereid de couscousmix volgens de instructies op de verpakking en voeg de kruidenmix toe. Als je geen couscous uit een pakket gebruikt kun je een aantal van je favoriete smaakmakers toevoegen, omdat veel van de smaak in deze salade uit die kruiden komt.
  3. Terwijl de couscous aan het koken is, bereid je de groenten voor: snij de komkommer, cherrytomaatjes, olijven, peterselie en de geroosterde rode paprika. Gooi de groenten bij elkaar. Als je het eten gaat bereiden; laat de olijven weg of voeg ze afzonderlijk toe want anders kunnen ze alles naar olijfolie te laten smaken.
  4. Bereid de dressing voor door alle dressingingrediënten toe te voegen aan een glazen pot: 4 eetlepels olijfolie, citroensap en schil, rode wijn azijn, honing, dijon mosterd, gedroogde oregano, theelepel peper. Sluit de pot en schud tot alles goed is gemixt.
  5. SALADE: Voeg de voorbereide couscous toe aan een grote kom en laat afkoelen. Voeg alle groenten en gekoelde kikkererwten toe. Voeg wat feta-kaas, citroen, zout en peper naar smaak toe en de dressing. 
  6. MEAL PREP: Verdeel de couscous gelijkmatig over de maaltijdcontainers. Voeg vervolgens in gelijke delen van alle gehakte groenten en kikkererwten toe (nogmaals, houd de olijven gescheiden). Voeg dan een stukje citroen, fetakaas en zout en peper toe.

Bron: Chelsea’s Messy Apron