R

RECEPT CHIPOTLE SALADE MET GARNAAL EN AVOCADO

gezonde salade - zelf salade maken - salade recepten - lekkere maaltijdsalades - grote salades - salade recept met kip - salade recept met avocado - sla - maaltijdsla - makkelijke maaltijdsalade - maaltijdsalade kikkererwten

Zin in een lekkere en vullende salade? In dit artikel vind je het recept voor een gezonde salade met chipotle, garnaal en avocado. Een heerlijke combinatie!

Vind hier het recept voor de maaltijdsalade met chipotle, garnaal en avocado >

Maar eerst: wat is nou precies chipotle?

Chipotle is een gerookte jalapeñopeper. Deze wordt als ingrediënt gebruikt, vooral in de Mexicaanse keuken en de Tex-Mex keuken. Hij is lekker heet en scoort tussen de 3.000 en 10.000 op de scovilleschaal. De chipotle komt oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Mexico.

Nu kun je aan de slag met het recept van de maaltijdsalade garnaal >

Ingrediënten voor 4 personen

2 el extra vierge olijfolie
700 g garnalen, geschild en ontdooid
2 tl chipotle chili poeder
1 tl gemalen komijn

900 gram verse bladgroenten (bijvoorbeeld romaine)
1 hand kerstomaatjes, gehalveerd
1 perzik of nectarine, in dunne plakjes gesneden
4 g feta, verkruimeld
1 avocado, in plakjes
6 reepjes knapperig spek, verkruimeld
4 hardgekookte eieren, in plakjes
Zout & Peper

Jalapeño maïs vinaigrette 

4 el extra vergine olijfolie
Sap van 2 limoenen
2 el appelazijn
1 el honing
1 jalapeño, zonder zaadjes
4 el verse koriander
1 mespuntje zout
75 gr verse maïskorrels

Meer lekkere maaltijdsalade recepten nodig? Hier vind je ze >

Bereidingswijze 

1. Meng de olijfolie, garnalen, chipotle-chilipoeder, komijn en een snufje zout in een middelgrote kom.
2. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de garnalen toe en kook tot ze roze worden en gaar zijn, dit duurt ongeveer 5 minuten.
3. Mix in een grote slakom de bladgroenten, tomaten, nectarines en feta. Bedek de salade daarna met avocado, garnalen, spek en eieren.

Jalapeño maïs vinaigrette 
1. Mix alle ingrediënten behalve de maïs in een blender. Voeg dan 1/4 van de maïs toe en blend tot het glad is. Roer de overgebleven maïs er zelf doorheen. Serveer de vinaigrette nu over de salade.

Bron: Half Baked Harvest